Memoari Hantera Bajdena: Alkohol, droga i ljubav sa suprugom preminulog brata

© AP Photo / Pablo Martinez MonsivaisHanter Bajden: Kako ga je tata Džo izvukao iz nevolja u Ukrajini
Hanter Bajden: Kako ga je tata Džo izvukao iz nevolja u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 03.04.2021
Pratite nas
U knjizi „Lepe stvari“ Hanter Bajden, drugi sin američkog predsednika Džoa Bajdena, piše o brojnim temama poput tragedije koja je pogodila njegovu porodicu, borbi sa zavisnošću od alkohola i droga i krahu njegovog braka.

Nedavno objavljeni odlomci memoara Hantera Bajdena otkrivaju više detalja o njegovoj vezi sa udovicom njegovog pokojnog brata Boa. Pedesetjednogodišnjak piše da je nakon bratove smrti od raka mozga 2015. godine počelo njegovo „duboko poniranje“ u alkoholizam i narkomaniju. „Nikad se nisam osećao usamljenije. Izgubio sam nadu“, piše Hanter Bajden.

Zabave uz droge i pića ponekad su trajale i po 16 sati, otkriva Hanter. U jednom trenutku je čak dozvolio zavisniku od kreka, od koga je kupio drogu, da živi s njim u Vašingtonu. Jednog dana skoro je poginuo nakon što je zavisnik na ulici uperio pištolj u Hanterovo lice dok je tražio drogu.

Nakon detoksikacije u specijalističkoj klinici u Arizoni, odlučio je da upozna svoju snahu i tada je započela njihova romantična veza. Hanter opisuje kako su ga očarale Haline „hipnotičke“ i „privlačne“ oči i njen „mačkasti osmeh“.

„Ja sam bio na dnu, njoj je bilo najteže i mi smo se raskalašno držali jedno za drugo. Nije se postavljalo pitanje neviđene sile – Boa. Bila je to neizgovorena, nepriznata dinamika koja je počela da podstiče oboje – ideja da bismo mogli da održimo Boa u životu tako što ćemo biti zajedno, da bismo voleći se vratili iluziju da je on još među nama“, piše Hanter Bajden.

On je napisao da je njegova veza sa snajom izgrađena „na potrebi, nadi, krhkosti i propasti“. Odseo je u njenoj kući i pomogao joj sa dvoje dece, Naomi i Robertom koji su tada imali 11 i devet godina, razvozeći ih sa fudbalskih utakmica i pričajući im u krevetu priče o njihovom ocu Bou.

Hanter piše da je želeo da oseti „prisustvo svog brata“ i da nije imao nameru da ga zameni. Međutim, priznaje da ga je „sebičnost“ nagnala da nastavi aferu. Kako je rekao, bio je „bolesnik koji je spavao sa ženom svog brata“.

Ostali detalji objavljeni u delovima memoara uključuju:

  • Njegov brat Bo odlučio je da prođe kroz terapiju zračenjem uprkos tome što mu je data šansa od jednog procenta da preživi. Hanter kaže da je terapija učinila njegovog brata toliko slabim da nije mogao samostalno da koristi kupatilo. „Kad bih ponovo morao da prođem kroz to, ne bih pristao da Bo pristane na terapiju zračenjem. S obzirom na šanse da preživi i bol i nedostatke koje mu je zračenje nanelo, bilo je togotovo varvarski“, napisao je;
  • Ne seća se da je imao seks sa striptizetom koja je zatrudnela. Hanter je u početku negirao da je otac tog deteta i rekao je toj ženi da na sudu dokaže očinstvo. „Nisam se sećao našeg susreta. Toliko malo veze sam imao sa bilo kim. Bio sam u neredu, ali u neredu za koji sam preuzeo odgovornost“;
  • Svojoj sadašnjoj supruzi, južnoafričkoj aktivistkinji i filmskoj autorki Melisi Koen priznao je ljubav na prvom sastanku. „Imate potpuno iste oči kao moj brat“, rekao je ženi koja je deset godina mlađa od njega. Nakon sastanka uradio je tetovažu Koen kako čita „šalom“ i šest dana nakon što su se upoznali, venčali su se.
„Odluka nije bila ishitrena, nespretna ili nepromišljena. Bila je hitna. Činilo mi se kao da sam dobio pomilovanje. Osetio sam zapanjujuću sreću čoveka koji je pristao da se nađe sa ženom na kafi kad je bilo gotovo nemoguće da napusti hotelsku sobu bez lule za krek u ruci, i koji se zaljubio na prvi pogled “, piše Hanter. Prošle godine su dobili sina kojem su dali ime Bo.

Hanter Bajden bio je u centru pažnje prošlog oktobra kada je „Njujork post“ pisao o njegovim poslovima pozivajući se na informacije koje je dobio sa laptopa koji mu navodno pripada. „Post“ je naveo da je Hanter odneo laptop u IT servis u Delaveru, ali da nikad nije došao da ga pokupi.

U članku je navedeno da dokumenti otkriveni na računaru pokazuju da je Džo Bajden zloupotrebio položaj dok je bio potpredsednik Sjedinjenih Država da bi pomogao sinu u poslovima u Ukrajini i Kini.

Bivši predsednik Donald Tramp i republikanci tvrdili su da su društvene mreže ograničile širenje priče, dok su je mejnstrim mediji uglavnom ignorisali. Džo Bajden je negirao da su on ili njegov sin počinili bilo kakvo krivično delo, međutim mlađi Bajden je nedavno rekao da je da bi pomenuti laptop mogao da bude „apsolutno“ njegov, ali je dodao da ga nikada nije odneo u IT servis , uz sugestiju da je uređaj ukraden ili hakovan od strane ruske obaveštajne službe.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala