„Kriza poverenja u Nemačkoj“: Vanredno obraćanje naciji nemačkog predsednika /video/

© AP Photo / Markus SchreiberPredsednik Nemačke Frank Valter Štajnmajer
Predsednik Nemačke Frank Valter Štajnmajer - Sputnik Srbija, 1920, 03.04.2021
Pratite nas
Nemačka proživljava krizu poverenja, rekao je predsednik Nemačke Frank-Valter Štajnmajer i pozvao građane da ujedine snage u trećema talasu pandemije i tokom restriktivnih mera za vreme uskršnjih praznika.

Nemački predsednik to je rekao u vanrednom televizijskom obraćanju naciji povodom Uskrsa po gregorijanskom kalendaru, preneli su nemački mediji.

„Budimo složni, pokažimo šta možemo, nemojmo samo biti ogorčeni zbog drugih i onih na visokim položajima“, rekao je Štajnmajer.

To je drugi put da se tokom pandemije predsednik vanredno obraća naciji, a njegova redovna obraćanja obično su oko Božića.

On je naveo da je bilo grešaka i da više ne pomaže samo pozivanje na strpljenje, razum i disciplinu, dodajući da je sada potrebna odlučnost.

Kazao je i da je pandemija Nemačkoj pokazala njene slabosti, kao što su „strah od rizika, prebacivanje odgovornosti, nastojanje da se sve reguliše“, te da sada „treba udružiti snage“.

Ponovio je da će u narednih nekoliko nedelja biti strogih ograničenja, i rekao da ne postoji „srebrni metak“ za pandemiju, zbog čega je potrebna politička rasprava, ali ona, kako je rekao, ne sme biti svrha samoj sebi..

Dodao je i da postoje razlozi za nadu, budući da je vakcina razvijena u rekordnom roku, a vakcinaciju je nazvao najvažnijim korakom na putu izlaska iz pandemije. On je najavio i ubrzanje vakcinacije u Nemačkoj.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala