Bitka na moru: Ruski brodovi održali vojne vežbe sa artiljerijskom paljbom

© Sputnik / Vitaliй Anьkov / Uđi u bazu fotografijaKorveta "Savršeni"
Korveta Savršeni - Sputnik Srbija, 1920, 03.04.2021
Pratite nas
Ruski vojni brodovi održali su vojne vežbe u Japanskom moru sa artiljerijskim gađanjima, saopštila je pres-služba Tihookeanske flote.

Ističe se da brodovi Tihookeanske flote nastavljaju da uvežbavaju zadatke na moru i da usavršavaju veštine vođenja pomorske bitke sa pojedinačnim brodom.

U manevrima su učestvovali najnoviji minolovac „Jakov Baljajev“, koji je primljen u flotu u decembru prošle godine, i korveta „Savršeni“. U okviru vojnih vežbi PVO oni su primenili artiljerijsko oruđe za gađanje vazdušnih meta. Podršku iz vazduha je pružao protivbrodski avion Il-38 pomorske avijacije Tihookeanske flote. Još jedan zadatak, koji je minolovac uspešno rešio, bilo je uništavanje makete morske plutajuće mine artiljerijskom paljbom.

„Još jedna korveta Primorske flote mešovitih snaga 'Gromki' gađala je nevidljivu obalsku metu iz univerzalnog brodskog artiljerijskog sistema A-190. Brod je pogodio ciljeve koji su imitirali tehniku i vatrene tačke uslovnog protivnika, što su potvrdili podaci objektivne kontrole, dobijeni sa bespilotne letelice 'Orlan 10'“, dodaje se u objavi.

Brodovi projekta 12 700, kojima pripada i „Jakov Baljajev“, poseduju jedinstveni, najveći na svetu trup napravljen od monolitnog fiberglasa. Ne podleže koroziji, a uz poštovanje pravila za korišćenje može praktično večno da služi.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala