Abramovič će biti besan – Banetovi saigrači razbili Čelsi

© AFP 2023 / CLIVE ROSEMejson Maunt, fudbaler Čelsija
Mejson Maunt, fudbaler Čelsija - Sputnik Srbija, 1920, 03.04.2021
Pratite nas
Fudbaleri Čelsija pretrpeli su jedan od najbolnijih poraza u poslednjih nekoliko godina, pošto su pred domaćom publikom izgubili od Vest Bromvič Albiona 5:2, u 30. kolu Premijer lige.

Čelsi je bio veliki favorit protiv pretposlednje ekipe Premijer lige, očekivala se lagana pobeda, ali fudbaleri londonske ekipe želeće što pre da zaborave ovaj dan.

Roman Abramovič, vlasnik „plavaca“, nikako ne može da bude zadovoljan izdanjem svoje ekipe, te je ovo prvi minus, i to veliki, Tomasa Tuhela na klupi kluba.

U 24. minutu utakmice na terenu smo videli bivšeg kapitena reprezentacije Branislava Ivanovića koji je zamenio O'Šeja. Nažalost, Bane se nije dugo zadržao na terenu, pošto je samo trinaest minuta kasnije morao da napusti teren zbog povrede.

U međuvremenu Čelsi je poveo golom Kristijana Pulišića, međutim, u 29. minutu desio se ključni detalj za nastavak meča. Tijago Silva dobio je drugi žuti karton i isključen je.

Vest Brom iskoristio je igrača više i do kraja poluvremena preokrenuo je rezultat. Pereira je u drugom minutu nadoknade izjednačio, a potome je u četvrtom (45+4) doneo potpuni preokret ekipi.

Ekipa Sema Alardajsa imala je prednost na poluvremenu, a u nastavku meča je sa još tri gola potvrdila ubedljivu pobedu.

Robinson je u 63. pogodio za 1:3, a Dianj je u 68. povisio na velikih 1:4. Do kraja meča videli smo još dva gola, po jedan u mreži oba tima, te je Vest Brom slavio sa velikih 5:2.

VBA ove sezone dao je Čelsiju ukupno osam golova u dve utakmice. Ekipa iz Londona, od jednog tima, više od osam golova nije primila još od sezone 1989/1990 kada je Liverpul postigao devet u dva meča sa „plavcima“.

Ovaj poraz mogao bi dosta da košta izabranike Tomasa Tuhela, dok Vest Bromu veoma znači u borbi za opstanak.

Čelsi se trenutno nalazi na četvrtom mestu sa 51 bodom, dok je VBA ostao na pretposlednjem mestu sa 21 bodom, sedam manje od 17. Njukasla.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Savić za Sputnjik: Predsednik FSS treba da zna da napravi pare

Govorili su da je lud, ali je nanjušio da u slavnom klubu nešto ne valja

U Partizanu se hvataju za glavu — očekivali su golove, a dobili „staklenog“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala