Ruski MIP: Priče o potencijalnom sukobu Rusije sa Ukrajinom - izmišljotina Kijeva

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije  - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2021
Pratite nas
Priče o potencijalnom sukobu Rusije sa Ukrajinom su najnovija izmišljotina Kijeva, izjavio je zamenik ministra inostranih poslova Rusije Andrej Rudenko.

 

„Rusija nije zainteresovana za sukob sa Ukrajinom na bilo koji način, posebno ne vojni“, istakao je ruski diplomata.

Rudenko je ocenio da ukrajinske vlasti takvim izjavama skreću pažnju svojih građana sa unutrašnjih problema, uključujući i pad popularnosti vladajuće stranke. Moskva se, naglašava on, nada da će negativni razvoj situacije biti izbegnut.

„Računamo na to da će Ukrajina pokazati razum i da će se uzdržati od koraka koji bi isprovocirali sukob“, zaključio je Rudenko.

 

Prethodno je i potpredsednik Saveta federacije Konstantin Kosačov rekao da će Rusija nastaviti da preduzima sve moguće političke napore kako bi se sprečio vojni scenario u Donbasu.

Reakcija Moskve usledila je posle izjave šefa Pentagona Lojda Ostina koji je rekao da je Vašington spreman da podrži Kijev u slučaju sukoba sa Rusijom.

Podsetimo, Vašington je obećao da neće ostaviti Kijev jedan na jedan sa protivnikom u slučaju eskalacije sukoba u Donbasu, saopšteno je nedavno na sajtu ukrajinskog Ministarstva odbrane.

Kako se navodi, tokom telefonskog razgovora ministra odbrane Ukrajine Andreja Tarana sa šefom Pentagona Lojdom Ostinom ukrajinski ministar je obavestio američkog kolegu o situaciji na kontakt-liniji u Donbasu, optuživši Rusiju da ne želi da poštuje režim prekida vatre.

Izvori RIA u Moskvi nisu odbacili mogućnost da se radi o interpretaciji tog razgovora.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala