Kapitol u blokadi: Ubijen jedan policajac, drugi povređen, napadač umro posle ranjavanja /video/

© Sputnik / Sputnjik SrbijaUdarna vest
Udarna vest - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2021
Pratite nas
Automobil je pokušao da probije sigurnosnu barikadu ispred Kapitola u Vašingtonu, povredivši dva policajca, dok je napadač upucan. Jedan policajac i napadač kasnije su preminuli u bolnici.

Dva policajca su prevezena u bolnicu, kao i napadač koji je upucan i koji je uhapšen, objavio je AP, pozivajući se na izvore iz bezbednosnih službi.

Američki mediji kasnije su objavili da je jedan policajac, koji je bio teško povređen, preminuo u bolnici, baš kao i napadač, koji je prevezen u bolnicu u kritičnom stanju.

Kompleks kongresnog zdanja na Kapitolu zatvoren je posle incidenta, a zaposlenima je rečeno da ne ulaze ili ne izlaze iz zgrade, navodi agencija.

​Na Kapitolu je posle incidenta bio prisutan veliki broj policajaca, a prostor je nadletao i helikopter.

Prema navodima američkih medija, automobil je pokušao da probije barikadu na kojoj policija identifikuje prolaznike i pregleda vozila.

​I policija Kapitola potvrdila je incident, navodeći da je osumnjičeni pokušao da probije blokadu, te da su u incidentu povređena dva policajca i napadač.

Pojedini američki mediji tvrde da je napadač, pošto je udario automobilom u barikadu, izašao iz kola noseći nož, kada su ga policajci upucali.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala