Lučić heroj Bajerna – istorijski plasman Nemaca u Evroligi

© Foto : Skrišot/ Tviter/ FC Bayern Basketball Košarkaši Bajerna obezbedili plej-of Evrolige
Košarkaši Bajerna obezbedili plej-of Evrolige - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2021
Pratite nas
Košarkaši minhenskog Bajerna na krilima srpskog reprezentativca Vladimira Lučića obezbedili su istorijski plasman u plej-of Evrolige pobedom nad Žalgirisom iz Kaunasa rezultatom 71:70.

Tim doskorašnjeg trenera Partizana, Andree Trinkijerija, ostvario je tesnu pobedu nad vodećom ekipom litvanskog nacionalnog prvenstva, čime su se prvi put u istoriji moderne Evrolige plasirali u Top 8 fazu elitnog evropskog takmičenja.

Prethodni najbolji rezultat Bajerna bila je Top 16 faza u sezoni 2013/14.

U dramatičnom trileru 33. kola Evrolige presudio je dvoboj dva nekadašnja miljenika navijača Partizana, Vladimira Lučića i Žofrija Lovernja, u kom je Francuz izvukao deblji kraj. Dve sekunde pred kraj meča, pri vođstvu Žalgirisa, Lovernj je faulirao Lučića koji je sa linije za slobodna bacanja oba puta bio uspešan i preokrenuo rezultat u korist svog tima- 71:70. 

Potom je u poslednjem napadu gostujuće ekipe ponovo Lovernj preuzeo odgovornost, ali je krčeći sebi put ka košu bio udvojen odbranom Hrvata Leona Radoševića i Lučića koji mu je rutinski izblokirao šut, te je istog trenutka krenulo slavlje u redovima Bajerna.

Srbin je istovremeno bio i najefikasniji igrač Trinkijerijeve ekipe, sa ubačenih 13 poena, šest skokova i indeksom korisnosti 18, a pratili su ga Džejlen Rejnolds sa 12 poena i tri skoka, te Nik Vajler-Bab sa 11 poena, tri skoka i dve asistencije.

Najbolji u redovima Litvanaca bili su Tomas Volkap sa 16 poena, četiri skoka i tri asistencije, te Lovernj sa 12 poena, šest skokova i tri asistencije, i Najdžel Hejz sa 12 poena i šest skokova.

„Poslednjih desetak dana smo osećali da smo blizu, ali ne i dovoljno. Nismo odigrali sjajnu utakmicu. Bili su lagani, bez pritiska, i veoma sam srećan zbog svih svojih igrača. Ovo je istorijski datum za nemačku košarku, za Bajern. Uspeli smo“, rekao je Trinkijeri nakon meča.

Bajern dva kola pred kraj regularnog dela takmičenja zauzima šesto mesto na tabeli, a plej-of Evrolige počinje 18. aprila.

Kokoškov i Gudurić napravili čudo u Istanbulu

Zvezda se osvetila „Ponosu Izraela“!

Srbiju je napustio na mala vrata, a sada svoj prostakluk brani – Srbijom?!

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala