„Pandemija je veliki blagoslov“: Obamina poruka britanskim učenicama

© AP Photo / Smiley N. PoolAmerički vojnici postavljaju krevete i medicinsku opremu u improvizovanu bolnicu u Dalasu
Američki vojnici postavljaju krevete i medicinsku opremu u improvizovanu bolnicu u Dalasu - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2021
Pratite nas
Gledajte na pandemiju virusa korona kao na veliki blagoslov, jer može da vas nauči kako da se probijate kroz nešto teško, neprijatno i nepredvidivo, rekla je Mišel Obama, bivša prva dama SAD, britanskim učenicama na promociji svoje knjige.

Supruga nekadašnjeg američkog predsednika Baraka Obame, u čijoj je zemlji zbog pandemije preminulo više od pola miliona ljudi, to je kazala obraćajući se na video-konferenciji učenicama dve britanske škole, kojima je predstavljala izdanje svoje knjige iz 2018. namenjeno mladim čitaocima, prenosi engleski Tajms.

Pored pandemije, Obama je pričala i o motivaciji u karijeri, liderstvu i mentorstvu.

Takođe, objasnila im je i jednu od životnih lekcija koje je delila svojim ćerkama.

„Kao što sam rekla svojim devojčicama, život je takav. Bez obzira na to koliko visoko dospeš, ili koliko si pametna, uspešna, život će baciti na tebe stvari za koje nisi pripremljena. A ako znaš kako da se kroz njih probiješ, uspećeš“, objasnila je Obama svoje nazivanje pandemije „blagoslovom“

Džo Dib, jedan od čelnika škole „Elizabet Geret Anderson“, ocenio je takvu izjavu „pozitivnom“.

„Pogled na pandemiju kao na nešto što će nam pomoći u budućnosti je pozitivan pogled na stvari. Ako samo provodimo vreme kriveći sve i tražeći izgovore, svakako ćemo biti na gubitku, pa mislim da je to sjajan savet“, rekao je on.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala