Kako je Novak upoznao čoveka sa magičnim rukama

© AFP 2023 / WILLIAM WESTNovak Đoković reaguje na povredu u meču protiv Tejlora Frica na Australijan openu 2021.
Novak Đoković reaguje na povredu u meču protiv Tejlora Frica na Australijan openu 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2021
Pratite nas
Argentinski fizioterapeut Ulises Badio od 2017. godine radi u timu Novaka Đokovića. Mnogo puta tokom karijere mu je pomogao, a najskorije ga je spasao na Australijan openu.

Badio je bio zvanični fizioterapeut Mastersa u Rimu, kada ga je Novak 2017. pozvao da mu se pridruži kao stalan član njegovog tima.

Argentinac nije mnogo razmišljao, pa je odmah prihvatio ponudu najboljeg tenisera planete – i nije se pokajao.

„U Rimu mi se obratio za pomoć, a potom predložio da idem sa njim na Rolan Garos. Sada živim između Italije, Beograda i Monte Karla. Singl sam i mogu da mu budem na raspolaganju 24 časa dnevno. Ako mi kaže da idemo u Šangaj – idemo“, rekao je tada Badio.

Badio je emigrirao iz Argentine sa 22 godine. Diplomirao je kineziologiju i fizioterapiju, a specijalista je za ramena, laktove i opšte povrede ruku.

Argentinski fizioterapeut ima način razmišljanja veoma sličan Novakovom, te je posvećen kineskoj medicini i nutricionizmu.

View this post on Instagram

A post shared by Ulises Badio (@uli.physio)

Po dolasku u Novakov tim pred njim su bila velika očekivanja, s obzirom da je na poziciji fizioterapeuta zamenio Miljana Amanovića, ali ih je on i više nego ispoštovao.

„Uliju smo bitni i moja karijera i ja, on se brine i o mom psihičkom stanju. On je pravi profesionalac i izuzetno je posvećen. Radi 24 časa dnevno šest ili sedam dana u nedelji i svim srcem sam mu zahvalan na tome“, rekao je nedavno Đoković.

Ono što je malo poznato je to kako je tačno Badio došao do Đokovića, odnosno Đoković do Badija.

Đovani Di Đakomo, italijanski hirurg i ortoped koji sada radi kao glavni doktor Mastersa u Madridu, je u nedavnom intervjuu otkrio kako je došlo do susreta Srbina i Argentinca.

„Da, ja sam ih upoznao. Đoković je tad prolazio kroz neko preispitivanje ljudi koji su u njegovom timu i koji su mu bliski“, rekao je Di Đakomo za italijansku „Republiku“.

​Badio je pre rada sa Novakom i Mastersom u Rimu bio zaposlen na nekoliko različitih lokacija.

Jedno vreme je bio član šestostrukog šampiona Španije, Fudbalskog kluba Valensija, dok je radio i kao specijalista u raznim klinikama i sportskim centrima.

Koliko je Argentinac predan poslu može se zaključiti i iz toga da sa Đokovićem ne može da radi baš svako, s obzirom da Srbin važi za perfekcionistu.

Jako je bitno i to da se u razmišljanju često podudara Novaku, a, kako se može pročitati na internetu, u slobodno vreme najviše voli muziku i jogu, dok neretko citira Budu.

View this post on Instagram

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

Kao i svi ostali članovi Novakovog tima on je i član Novakove porodice, a srpskog tenisera je „kupio“ kada je uz njega bio 2017. godine, tokom velikog kriznog perioda.

Đoković i Fric - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2021
Amerikanac optužio Novaka za foliranje povrede?!

„Ulijevo znanje nema granica, a podjednako je bitno i to što je bio uz Novaka tokom kriznog perioda u 2017. godini. Njegova pomoć sa povredom lakta bila je nemerljiva, tako je Uli zadužio mesto u timu“, rekao je Marijan Vajda za „Sport klub“ jednom prilikom.

Badio je ponovo osvanuo na stranama svetskih medija tokom ovogodišnjeg Australijan opena, koji Đoković, najverovatnije, ne bi osvojio da njega nije bilo.

„Uli je čudotvorac“, rekao je nedavno Goran Ivanišević za „Tenis Mejdžors“.

Prvi „reket“ planete se tokom trećeg kola i duela sa Tejlorom Fricom povredio, a posle meča je izjavio da nije siguran da li će biti spreman da se pojavi na sledećem.

Kako se ispostavilo, Novak je doživeo rupturu trbušnog mišića, ali je uz pomoć Badija uspeo da već nekoliko mečeva kasnije izgleda kao da je na 100 odsto fizičke spreme.

„On je za svaki meč uspevao da ga spremi. Bilo je i lekova protiv bolova i toga da nije trenirao, ali ništa od toga ne bi bilo dovoljno da Novak nije toliko mentalno čvrst“, dodao je Ivanišević.

View this post on Instagram

A post shared by Ulises Badio (@uli.physio)

Iz Rusije je otišao zbog novca, isti traži i od Novaka – ali ne bi sa njim u „rat“

Federerova arogancija – šta su za njega „neke nedođije“?

Đoković najavio pauzu: Postao sam persona non grata – zbog svega je titula još slađa /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala