Popuštanje mera: Otvaraju se bašte kafića, duže radno vreme prodavnica

© Sputnik / Lola ĐorđevićOdluku Kriznog štaba, da ugostiteljskim objektima dozvoli šaltersku prodaju hrane i pića, Beograđani su iskoristili da uz kafu za poneti uživaju na prolećnom suncu.
Odluku Kriznog štaba, da ugostiteljskim objektima dozvoli šaltersku prodaju hrane i pića, Beograđani su iskoristili da uz kafu za poneti uživaju na prolećnom suncu. - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2021
Pratite nas
Na upravo završenom Kriznom štabu dogovoreno je da se dozvoli otvaranje ugostiteljskih objekata u baštama i na otvorenom uz poštovanje propisanih mera. Rad uslužnih delatnosti, prehrambenih prodavnica, teretana produžen je na 22 časa.

Ove mere počinju da važe od ponedeljka. Razmatrano je i otvaranje tržnih centara, ali je odluka o njima pomerena za kraj vikenda ili početak sledeće nedelje, posle još jedne provere i analize situacije rekao je dr Zoran Gojković, pokrajinski sekretar za zdravstvo i član Kriznog štaba.

Rad kafića i restorana na otvorenom imaće pravila koja će strogo morati da se poštuju, a detalji tih pravila biće saopšteni najkasnije do nedelje, dodao je Gojković.

Prema navodima pojedinih medija, biće neophodno poštovati distancu od devet kvadratnih metara po osobi ili 50 odsto popunjenosti kapaciteta.

Gojković je dodao da će granična policija pooštriti kontrolu na graničnim prelazima i „moraju se strogo poštovati mere da niko u Srbiju ne može da uđe bez PCR testa ili potvrde o potpunoj imunizaciji“.

Kako je naveo, đaci koji trenutno pohađaju nastavu onlajn, neće se još vraćati u škole.

On je rekao da trenutno imamo 25 posto punoletnih građana Srbije koji su primili prvu dozu vakcine, a 18,6 onih koji su primili obe doze vakcine.

Trećina punoletnih građana u Beogradu je potpuno vakcinisana, rekla je ministarka Darija Kisić Tepavčević i dodala da je Beograd na dobrom putu da napravi epidemiološku barijeru za širenje virusa.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala