Legenda Cibone udarila na Srbina, pa dobila otkaz

© Foto : ABA / FMPVlada Jovanović
Vlada Jovanović - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2021
Pratite nas
Strahovito brzo su se smirile strasti zbog u Hrvatskoj i u regionu, posle sukoba trenera Cibone Vladimira Jovanovića i legende kluba - Damira Markote. Iskusni košarkaš je dva dana kasnije napustio „vukove“.

Pljuštale su psovke na relaciji Jovanović - Markota tokom poluvremena utakmice hrvatskog šampionata između Cibone i Gorice, koju je domaći tim rešio u svoju korist rezultatom 91:84.

Srpski stručnjak je odlušio da izvede iz igre iskusnog 35-godišnjeg Markotu, što se njemu nije svidelo pa je došlo do žestokog sukoba, propaćenog psovkama.

​Samo dva dana kasnije posle skandala, saopštenjem se oglasila Cibona, potvrdivši da Markota više nije njihov član.

„Svima je poznata emocija s kojom je igrao, a u prethodnom periodu zbog povrede Ahilove tetive, bio je sprečen da pomogne saigračima onoliko koliko je hteo. Nesporazum između trenera Jovanovića i Markote, sa kojim je javnost upoznata, rešen je na miran i civilizovan način. Situacija je trebalo da ostane unutar svlačionice“, naveli su iz Cibone.
Vlada Jovanović - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2021
Hrvatska bruji o sukobu srpskog trenera i legende Cibone: „Sve su pratile i psovke“

Ekspresno se oglasio i jedan od aktera skandala Damir Markota, koji je čak u pet navrata branio boje „vukova“ iz Zagreba.

„Žao mi je što je došlo do ranijeg rastanka, nego što je planirano. Nadam se da će nas poslužiti zdravlje do kraja, pa će onda doći i rezultat. Moje zdravlje trenutno nije najbolje i ne mogu da pružim maksimum. Ono što se dogodilo znamo mi koji smo bili tamo, rešili smo između sebe i tako će i da ostane“, izjavio je Markota.

Podsetimo, Vlada Jovanović preuzeo je Cibonu u februaru, te je postao tek drugi Srbin na klupi zagrebačkog kluba, posle Dragana Šakote.

► Odložena utakmica Zvezde zbog novih slučajeva zaraze

► Ražnatović se nije šalio – bivši kapiten Partizana se vratio u Srbiju /foto/

► Lučić heroj Bajerna – istorijski plasman Nemaca u Evroligi

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala