Denver konačno pobeđuje i kada Jokiću nije veče /video/

© AP Photo / EZRA SHAWNikola Jokić, Denver Nagets
Nikola Jokić, Denver Nagets - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2021
Pratite nas
Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Los Anđeles Kliperse 101:94, u utakmici u kojoj je franšiza iz Kolorada savladala velikog rivala uprkos lošem izdanju Nikole Jokića.

U reprizi prošlogodišnjeg polufinala Zapadne konferencije, Denver Nagetsi odigrali su timski sjajnu utakmicu, svih pet startera imalo je dvocifren učinak, a Jokić je bio igrač sa najmanje poena.

Tokom prethodnih 40-tak utakmica Nikola je uvek bio taj koji je bio najefikasniji, koji je vukao tim, a sada raduje što konačno dobija preko potrebnu podršku saigrača.

Nagetsi su utakmicu prelomili u poslednja tri minuta kada im je odbrana bila na izuzetnom nivou, a pritom su Porter junior, Marej i Jokić napravili seriji 7:0, te je prednost brzo skočila od +3 do +10 – 98:88.

Klipersi nisu uspeli da se vrate i izabranici Majka Melouna upisali su veoma važnu pobedu, te sada imaju isti odnos pobeda i poraza kao četvrtoplasirani Lejkersi, 30:18, a veoma su blizu i protivniku sa ovog duela koji je treći sa 32/18.

Jokić nije briljirao, iz igre je šutirao svega 6/16, izmakao mu je i dabl-dabl učinak, a utakmicu je završio sa 14 poena, sedam skokova, sedam asistencija i jednom blokadom.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Džamal Marej sa 23 poena, Porter je ubacio 20, Barton 19, a sjajan je bio i novopridošlica Eron Gordon sa 14 poena, šest skokova, šest asistencija, tri ukradene lopte i dve blokade.

Gordon je pre nekoliko dana došao u Denver i fenomenalno se uklopio, te je Denver sa njim dobio novu širinu u napadu i do plej-ofa imaju vremena da se što bolje uigraju.

U poraženom timu istakao se Lenard sa 24 poena, Džordž je dodao 17, a Terens Men je ubacio 18 poena.

U noći između srede i četvrtka na terenu se našao i Nemanja Bjelica koji je odigrao najbolji meč otkako je došao u Majami Hit. Franšiza sa Floride slavila je protiv Golden Stejt Voriorsa 116:109, a Bjelica je na terenu proveo 17 minuta.

Srpski košarkaš postigao je osam poena, uz to je imao dva skoka i ukradene loptu, te se nadamo da će u nastavku sezone dobijati još više šansi i da će biti važan šraf u ekipi Erika Spolstre.

Najefikasniji kod Majamija bio je Batler sa 22 poena, Robinson je ubacio 21, Hiro 20, a Adebajo 19 poena, osam skokova i šest asistencija. Poražene je predvodio Stef Kari sa 36 poena i tri asistencije.

Prethodne noći fenomenalan meč odigrao je i Bogdan Bogdanović, a opširnije o toj utakmici čitajte na sledećem linku – Sjajni Bogdanović dominirao protiv „ludog Srbina“.

NBA, rezultati:

Klivlend – Filadelfija 94:114

Detroit – Vašington 120:91

Bruklin – Šarlot 111:89

Majami – Golden Stejt 116:109

Nju Orleans – Orlando 110:115pp

San Antonio – Atlanta 129:134pp

LA Klipers – Denver 94:101

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sjajni Bogdanović dominirao protiv „ludog Srbina“ /video/

Srbi i dalje u vrhu svetskog basketa: „Cilj nam je da budemo najbolji“

Zvezda se osvetila „Ponosu Izraela“!

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala