Vulinova poruka Americi

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandar Vulin
Aleksandar Vulin - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2021
Pratite nas
Ministar unutrašnjih poslova Srbije i predsednik Pokreta socijalista poručio je, povodom izveštaja Stejt departmenta o stanju ljudskih prava, da američka vlada može da kritikuje ali da treba da zna da „njena kritika vredi koliko i njena spremnost da ono što traži od drugih primeni i na sebi“.

„Zemlja u kojoj se Senat brani i po cenu života protestanata, ne bi smela da traži od srpske policije da ne brani Skupštinu. Vlada zemlje u kojoj su rasni sukobi masovni, a nasumični zločini iz mržnje svakodnevni, ne bi smela sa takvom lakoćom da Srbiju optužuje za zločine iz mržnje“, naveo je Vulin.

On je, u saopštenju objavljenom na sajtu Pokreta socijalista, naglasio da je Srbija slobodna zemlja i da je vodi slobodan čovek.

„Moćniji ste i veći, možete nas i oklevetati i uništiti, možete srušiti Vučića i dovesti nekog slabića koji će uvesti sankcije Rusiji i Kini, priznati Kosovo, napustiti Republiku Srpsku, možete nam silom dovesti vlast, ali ne možete nas naterati da je i izaberemo“, dodao je Vulin.

„Nismo sila, ali nismo ni licemeri“, zaključio je Vulin.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala