Vrh Crne Gore pozvan u Srebrenicu

© Flickr / Steffen EmrichSrebrenica
Srebrenica  - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2021
Pratite nas
Upravni odbor Memorijalnog centra Srebrenica pozvao je premijera Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića, potpredsednika Dritana Abazovića i ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića da dođu u Srebrenicu i upoznaju se sa činjenicama o, kako navode, genocidu.

U saopštenju tog centra, koje prenose sarajevski mediji, navodi se da su poslednje izjave premijera Krivokapića, potpredsednika Abazovića i ministra Leposavića, kojima se, kako tvrde, genocid negira, relativizuje ili se relativizuju druge izjave o dovođenju u pitanje "sudskih utvrđenih činjenica", predstavljaju "udar na vladavinu prava i proces pomirenja u regionu.

Krivokapić, Abazović i Leposavić su pozvani da posete Memorijalni centar i, kako se navodi, u Potočarima, odaju počast žrtvama, gde "imaju direktni uvid u lične predmete i lične priče preživelih svedoka genocida. Presude sudova su,poslednja tačka do koje pojedinac treba da posete da bi "shvatio da je u Srebrenici počinjen genocid"", navodi se u saopštenju uprave Memorijalnog centra Srebrenica.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala