RFPI: Novi ugovor s Kinom za proizvodnju 100 miliona doza „Sputnjika Ve“

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaIsporuka vakcine protiv kovida "Sputnjik Ve"
Isporuka vakcine protiv kovida Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2021
Pratite nas
Ruski fond za direktne investicije  (RFPI) postigao je dogovor s kineskim partnerima o proizvodnji 100 miliona doza „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) vakcine, kao i o registraciji vakcine i primeni u toj zemlji.
„RFPI i ‘TopRidž Farma’ (podružnica jedne od vodećih kompanija na farmaceutskom tržištu u Kini) saopštavaju da je postignut dogovor o proizvodnji više od 100 miliona doza ruske vakcine ‘Sputnjik Ve’ u Kini“, navodi se u saopštenju.

Kineska kompanija će imati pravo da distribuira vakcinu na teritoriji Kine, Hongkonga, Makaa i na Tajvanu nakon što odobrenje daju regulatori.

Podsetimo, krajem marta RFPI je već postigao dogovor sa drugom kineskom kompanijom, biotehnološkom kompanijom iz Šenžena „Juansing“ o proizvodnji 60 miliona doza vakcine. Početak komercijalne proizvodnje planiran je za maj.

Kina je, prema rečima generalnog direktora RFPI Kirila Dmitrijeva, jedan od najvećih habova za proizvodnju vakcine „Sputnjik Ve“ i Fond je spreman da proširuje partnerstva sa proizvođačima u toj zemlji kako bi se zadovoljila potražnja za ruskom vakcinom koja je u porastu.

Vakcina „Sputnjik Ve“ registrovana je u 58 zemalja sa ukupnom populacijom od preko 1,5 milijardi ljudi. Efikasnost preparata je 91,6 odsto, što je potvrđeno u časopisu „Lanset“, jednom od najstarijih i najcenjenijih medicinskih časopisa na svetu. Vakcina je izgrađena na dokazanoj i dobro proučenoj platformi humanih adenovirusnih vektora i koristi dva različita vektora za dve doze tokom vakcinacije.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala