Rade Bogdanović o Kolarovu: Ljudi te čekaju, a ti staviš selektora u zabludu

© AP Photo / Matthias SchraderAleksandar Kolarov, srpski fudbaler, tokom Svetskog prvenstva u Rusiji
Aleksandar Kolarov, srpski fudbaler, tokom Svetskog prvenstva u Rusiji - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2021
Pratite nas
Rade Bogdanović, nekadašnji fudbalski reprezentativac Jugoslavije, u razgovoru sa novinarima Sputnjika je izneo stavove o trenutnoj, ali pređašnjoj situaciji u ekipi Srbije.

Pedesetogodišnjak iz Sarajeva je u javnosti poznat po ponekad kontroverznim, ali uvek iskrenim stavovima o fudbalu i životu.

U specijalnom izdanju Sputnjikove emisije „Miljanov korner“ govorio je i o problemima sa kojima se reprezentacija Srbije suočavala u bliskoj prošlosti.

Bogdanović se prisetio situacije sa Aleksandrom Kolarovim, koji je u novembru prošle godine odbio da u „meču decenije“ protiv Škotske zaigra za reprezentaciju zbog ultimatuma Antonija Kontea, njegovog trenera u milanskom Interu.

„Ja sam jednom rekao za Kolarova, pošto me je stvarno iznervirao, zato što te čeka publika pored televizora, u kafićima, na stadionu, a ti majstore dođeš i staviš u zabludu deset dana koliko si bio tu, selektora koji pravi određenu taktiku uz tebe, jer si i kapiten, i ti mu onda pred utakmicu saopštiš da ne možeš da igraš“, rekao je Bogdanović i dodao:

„Na tolike milione koje si zaradio igrajući fudbal, hiljade kvadrata si više u Beogradu podigao nego Energoprojekt – ti dođeš u situaciju da ne možeš da kažeš onom Konteu: 'Nemoj da me zoveš više, hoću da igram za svoju državu'“.

Sukob sa prošlim selektorom Ljubišom Tumbakovićem imao je Luka Milivojević, vezni fudbaler i kapiten Kristal Palasa.

Milivojević je digao buru u javnosti zbog tretmana koji je doživeo na Svetskom prvenstvo u Rusiji 2018. godine, a po dolasku novog selektora Dragana Stojkovića Piksija je rešio da završi reprezentativnu karijeru.

Bogdanović je podsetio na to da je Tumbaković tokom svog mandata morao da ide u London, gde Milivojević živi, kako bi ga „molio da se vrati u reprezentaciju“.

„Pa, sine, nisi ti Redondo (čuveni argentinski fudbaler prim. aut.). Pa, ne jedeš ti loptu. Svi mi to znamo, gledamo utakmice i poštujemo njegov lik i delo, ali da te molimo... Da je Redondo, pa je u redu“.

Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalske reprezentacije Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2021
Predaja – reč koja za Srbiju ne postoji

Nekadašnji fudbaler, pored ostalih, Atletiko Madrida tvrdi da će se funkcionisanje u okvirima srpskog reprezentativnog fudbala promeniti zbog dolaska Piksija, koji je trenersku karijeru gradio u Japanu i Kini.

„To je azijska kultura, ja sam pet i po godina proveo u Aziji – u Južnoj Koreji i Japanu. Ja mislim da je to nešto najbolje što sam ja radio u fudbalu. Ustajanje u 7.15, 45 minuta do doručka, niko te ne proverava, ali to razgibavanje ujutru to je nešto najlepše što možeš da priuštiš svom organizmu, pogotovo kad si profesionalni fudbaler“.

Ceo jednoipočasovni razgovor sa Bogdanovićem možete da pogledate na našem Jutjub kanalu.

Izbrisane lažne ponude za Ronaldovu traku: „Apelujemo na sve, borimo se za život bebe“

Kosovar naterao Španca da kaže – „Kosovo“ /video/

Doktor za golove – Aleksandar Mitrović! /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala