Putin i Alijev razgovarali o Karabahu

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaPredsednici Azerbejdžana i Rusije, Ilham Alijev i Vladimir Putin na sastanku u Moskvi
Predsednici Azerbejdžana i Rusije, Ilham Alijev i Vladimir Putin na sastanku u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2021
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa predsednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevom o situaciji u Nagorno-Karabahu, saopštila je pres-služba Kremlja.
U saopštenju se ističe da je tokom razgovora primećeno da je situacija u Nagorno-Karabahu generalno stabilna, a da se primirje strogo poštuje.

Krajem septembra 2020. godine u Nagorno-Karabahu su nastavljena borbena dejstva koja su bila nastavak dugotrajnog sukoba u kojem je bilo žrtava među civilnim stanovništvom. Strane su nekoliko puta pokušavale da zaključe primirje, ali je na kraju uspešan bio tripartitni sporazum postignut u noći 10. novembra.

Uz posredovanje Moskve, Azerbejdžan i Jermenija su se dogovorili da u potpunosti prekinu vatru i razmene zarobljenike i tela poginulih. Jerevan je takođe predao Bakuu Kelbadžarski, Lačinski i Agdamski rejon. Osim toga, u regionu su stacionirani ruski mirovnjaci.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala