Povodom hapšenja antivaksera oglasila se ministarka pravde

© Tanjug / RADE PRELICPalata pravde u Beogradu
Palata pravde u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2021
Pratite nas
Povodom današnjeg privođenja takozvanih antivaksera, reagovala je ministarka pravde Maja Popović.

Ona je izjavila da Ministarstvo unutrašnjih poslova i Tužilaštvo postupaju u skladu sa svojim nadležnostima koja su propisana zakonom.

„Svi izvršioci krivičnih dela moraju biti procesuirani, posebno kada svojim radnjama izvršenja krivičnih dela ugrožavaju zdravlje ljudi. Ministarstvo pravde snažno podržava akcije MUP-a u borbi protiv svih oblika kriminala“, saopšteno je iz kabineta ministarke.

Jutros je po nalogu Posebnog odeljenja za visoko tehnološki kriminal privedeno više osoba koje su putem društvenih mreža agitovale protiv vakcinacije.

Predsednica pokreta „Živim za Srbiju“, lekarka Jovana Stojković puštena je nakon saslušanja u Tužilaštvo za visoko tehnološki kriminal.

Podsetimo, policija je rano jutros došla u stan predsednice pokreta „Živim za Srbiju“ Jovane Stojković sa nalogom za pretres. Dolazak policije i raspravu sa njima Stojkovićeva je emitovala uživo na profilu pokreta na Fejsbuku.

Kako je danas nezvanično potvrđeno, u toku je velika policijska akcija protiv protivnika vakcinacije i privedeno je ukupno pet osoba. Među njima je i sestra košarkašice Milice Dabović, Jelica Dabović.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala