„Ne mogu da nastavim... Znaju Srbi na KiM sve“: Vučićev komentar na novu vojnu bazu KBS u Mitrovici

© Tanjug / RADE PRELICPredsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas radove na auto-putu E-763 "Miloš Veliki"
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas radove na auto-putu E-763 Miloš Veliki - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2021
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da veruje da će na Kosovu i Metohiji biti sačuvani mir i stabilnost.

Upitan da prokomentariše izgradnju vojne baze Kosovskih bezbednosnih snaga na brdu Crnuša u južnoj Mitrovici, Vučić je rekao da ovo nije ni prvi ni poslednji pokušaj Albanaca da pokažu da su oni ti koji mogu da čine šta žele.

„Ukoliko bude postojala bilo kakva opasnost po srpski narod... ne mogu da nastavim, znaju Srbi na Kosovu sve“, završio je svoj komentar predsednik.

Podsetimo, Kosovske bezbednosne snage izgradiće bazu na jednom od najviših brda u severnom regionu Kosova i Metohije sa kog se, kao na dlanu, vide sve četiri opštine na severu sa većinskim srpskim stanovništvom i desetine sela.

Kako su ranije preneli prištinski mediji, zemljište na planinskom vrhu Crnuša, koji je visok 1.010 metara i sa kog se kao na dlanu mogu videti gradovi Vučitrn, Severna Mitrovica, Zvečan i deo Zubinog Potoka, kao i desetine sela, dodeljeno je KBS-u odlukom Skupštine opštine Južna Mitrovica.

Tamo će biti izgrađen veliki vojni kamp ​​u kome će biti stacionirane i jedinice američke vojske i drugih zemalja koje su deo NATO, dodaje se u tekstu.

„Stabilnost se ne gradi ponižavanjem Srbije“

Vučić je ponovio da ne vidi kako bi priznanje tzv. Kosova dovelo do stabilizacije u regionu.

„Ako neko misli da će se stabilnost zapadnog Balkana graditi tako da Srbi budu poniženi to neće biti moguće“, poručio je Vučić komentarišući poruke zapadnih zvaničnika da Srbija treba da prizna tzv. nezavisno Kosovo radi prosperiteta zapadnog Balkana, a na uštrb Srbije.

To je odgovor koji ću uvek ponuditi, istakao je Vučić.

Pročitajte još: 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala