Memoari Bajdenovog sina: Novac od Ukrajinaca otišao na drogu i alkohol

© AP Photo / Pablo Martinez MonsivaisHanter Bajden: Kako ga je tata Džo izvukao iz nevolja u Ukrajini
Hanter Bajden: Kako ga je tata Džo izvukao iz nevolja u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2021
Pratite nas
Sin američkog predsednika Džozefa Bajdena, Hanter, obelodanio je u memoarima „Divne stvari“ koji će svetlo dana ugledati 6. aprila, na šta je potrošio novac koji je zaradio u ukrajinskoj gasnoj kompaniji „Burizma“. Kako piše „Vašington post“, novac je potrošen na – drogu i alkohol.

„U svojoj knjizi predsednikov sin piše da je novac otišao na njegovu zavisnost od alkohola i droga od kojih pati ceo život i što je uništavalo njegove odnose sa porodicom i karijeru“, navodi vašingtonski dnevnik.

List navodi odlomak iz knjige u kojem Hanter Bajden opisuje događaje:

„Za samo poslednjih pet godina raspao mi se brak, koji je trajao dvadeset godina, prislanjali su mi pištolj uz lice, u jednom trenutku sam sasvim nestao, živeo sam u motelu gde je noć koštala 59 dolara, uplašio sam porodicu više nego sebe samog“, naveo je Hanter Bajden koji je bio zaposlen kao savetnik rukovodstva „Burizme“ i za to dobijao 50.000 dolara mesečno.

Pristalice bivšeg predsednika Amerike Donalda Trampa podozrevaju da je Bajden mlađi zloupotrebio oca za lobiranje, dok aktuelnog predsednika optužuju da je vršio pritisak na ukrajinske vlasti da smene državnog tužioca Viktora Šokina koji je vodio istragu protiv „Burizme“.

Republikanci su tvrdili da su Ukrajinci plaćali Hanteru Bajdenu 50.000 dolara mesečno iako on nema nikakvog iskustva u naftnoj oblasti što je dalo povoda za tvrdnje da su i on i otac bili umešani u korupcionaške šeme u Ukrajini.

Džozef Bajden negira sve optužbe, dok sin ne smatra da je bilo šta neetično u činjenici da je počeo da radi za „Burizmu“ u vreme kada je njegov otac bio potpredsednik SAD.

Priznaje da mu je očeva politička karijera bila od pomoći ali da ni on i njegov otac nisu učinili ništa protivzakonito, posebno kada je reč o ovoj ukrajinskoj kompaniji.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala