„Majkrosoft“ u tajnosti otvorio centar za razvoj čipova u Izraelu

© AP Photo / Ted S. WarrenZgrada kompanije Majkrosoft
Zgrada kompanije Majkrosoft - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2021
Pratite nas
Američki tehnološki gigant „Majkrosoft“ u tajnosti je otvorio centar za razvoj čipova u svojoj ispostavi u Izraelu.

Novi centar proširuje svoje aktivnosti regrutujući nove inženjere za čipove. Projekat je započet pre oko godinu i po dana, ali njegovo postojanje nije do sada objavljeno, piše izraelski „Harec“.

Čipovi koje će u Izraelu razvijati „Majkrosoft“ namenjeni su ubrzanju mreža u data centrima, kojima upravlja „Majkrosoftov“ klaud servis „Azur“, navodi izraelski list.

Pre oko godinu i po dana, „Majkrosoft“ je otvorio nove poslovne prostorije u Haifi, sa ciljem razvoja tih čipova. U novom odeljenju zaposleni su inženjeri za softver i hardver koji su ranije radili u „Intelu“ IBM-u, „Eplu“ i „Broudkomu“. Osnovni fokus novog odeljenja je umrežavanje i skladištenje podataka.

Prema navodima „Hareca“ i druge visokotehnološke kompanije povećale su investicije u proizvodnju čipova u Izraelu, koji se trenutno smatra glavnim centrom na polju čipova uopšte, te čipova namenjenih umrežavanju.

Tako je Gugl u martu otvorio novi centar za razvoj čipova u Izraelu koji će voditi Uri Frank, bivši visokopozicionirani funkcioner „Intela“.

„Majkrosoft“, kao i druge tehnološke kompanije poput „Epla“, Gugla, „Amazona“ i Fejsbuka pokušavaju da razviju svoje čipove za farme servera i da prestanu da ih nabavljaju od drugih kompanija, kao što je „Intel“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala