Kanada svojim sankcija neće naterati građane Krima da se vrate u Ukrajinu

© Sputnik / Igorь Russak / Uđi u bazu fotografijaBalon na kome piše Krim na proslavi ujedinjenja poluostrva i Sevastopolja sa Rusijom
Balon na kome piše Krim na proslavi ujedinjenja poluostrva i Sevastopolja sa Rusijom - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2021
Pratite nas
Rusija će odgovoriti na sankcije Kanade, uvedene Moskvi zbog Krima, izjavila je zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.
„Sve ovo pokazuje apsolutno, neku vrstu, bolesne tvrdoglavosti zvanične Otave u negiranju objektivne realnosti. Za to ima recept: treba odustati od iluzija da stanovnike Krima koji su glasali za to da se vrate u rodnu luku, možete naterati da odustanu od svog istorijskog izbora“, rekla je Zaharova na brifingu.

Po njenim rečima, pokušaji kanadskih vlasti da diktiraju suverenim državama kako da žive, kakve vrednosti treba da izaberu, i čime da se rukovode, potkopavaju reputaciju same Kanade, uvlačeći je u konfrontaciju sa sve većim brojem značajnih međunarodnih igrača.

„Ruska Federacija neće ostaviti bez odgovora ispad Otave. On se trenutno sprema“, zaključila je Zaharova.

Kanada je ranije proširila ograničavajuće mere protiv Rusije zbog Krima. Sankcije su uvedene protiv dve osobe i četiri kompanije iz Rusije i Ukrajine.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala