Dr Jovana Stojković puštena posle saslušanja u tužilaštvu

© Sputnik / Sputnjik SrbijaUdarna vest
Udarna vest - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2021
Pratite nas

Predsednica pokreta "Živim za Srbiju", lekarka Jovana Stojković puštena je danas nakon saslušanja u Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal.

Ona se pojavila i na protestnom skupu koji je održan ispred Predsedništva Srbije.

© Sputnik / Lola ĐorđevićProtest ispred Predsedništva Srbije na kom se pojavila i dr Jovana Stojković posle saslušanja
Dr Jovana Stojković puštena posle saslušanja u tužilaštvu - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2021
Protest ispred Predsedništva Srbije na kom se pojavila i dr Jovana Stojković posle saslušanja

Doktorka Stojković je jutros bila privedena u SBPOK, nakon što je policija po nalogu tužilaštva obavila pretres njenog stana, a potom i u tužilaštvo gde je dala izjavu povodom sumnje da je izvršila krivično delo izazivanje panike i nereda objavama protiv vakcinacije na društvenim mrežama.

Posebno tužilaštvo za visokotehnološki kriminal ispitalo je danas četiri osobe koje se sumnjiče za iznošenje lažnih tvrdnji u vezi sa vakcinama i vakcinisanjem, a koje su dovele do uznemirenja javnosti, među kojima je i predsednica pokreta „Živim za Srbiju“ lekarka Jovana Stojković, objavio je Tanjug.

Svi su nakon saslušanja pušteni da se brane sa slobode, a tužilaštvo je predložilo Višem sudu u Beogradu da im odredi meru zabrane prilaženja, sastajanja i komunikacije.

„Mera se odnosi upravo na grupe koje administriraju ili učestvuju u komunikaciji. Ukoliko mera bude određena, a nepoštovana, postupićemo dalje u skladu sa zakonom“, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Jedna osoba će biti naknadno pozvana na saslušanje, dok je protiv supruga Jovane Stojković podneta krivična prijava zbog ometanja službenog lica u vršenju služene dužnosti Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Vladimir Stojković je, naime, jutros prilikom pretresa njihovog stana ušao u raspravu sa pripadnicima SBPOK-a, dok je ceo pretres snimao telefonom.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala