Ruski vojni brodovi prošli kroz Suecki kanal i plove ka Siriji

© Sputnik / Ahmed Mahmud / Uđi u bazu fotografijaBrodovi, Suecki kanal
Brodovi, Suecki kanal - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2021
Pratite nas
Korveta Baltičke flote „Stojki“ i tanker „Kola“ prošli su kroz Suecki kanal i uputili se ka sirijskoj luci Tartus, saopštila je pres služba flote.
„Korveta Baltičke flote 'Stojki' i tanker 'Kola', koji izvršavaju zadatke duge plovidbe, prošli su kroz Suecki kanal. Trenutno ruski vojni brod i tanker plove ka luci Tartus u Siriji, gde će narednih dana dopuniti zalihe vode i hrane, a takođe će izvesti planirane preventivne preglede brodova i posada će napraviti predah“, navodi se u saopštenju.

Korveta „Stojki“ je u Indijskom okeanu izvela nekoliko desetina različitih vojnih vežbi, uključujući protivvazduhoplovnu i protivbrodsku odbranu, dok su antiterorističke grupe izvele vežbe borbe protiv pirata. Korveta je uplovljavala u luke Irana, Omana i Sudana.

Odred brodova Baltičke flote koji čine korveta „Stojki“, srednji morski tanker „Kola“ i morski tegljač „Jakov Grebeljski“ otisnuo se na more iz baze u Baltijsku 16. decembra radi izvršavanja planiranih zadataka duge plovidbe.

Prošle nedelje Suecki kanal je bio blokiran šest dana nakon što se gigantski teretni brod „Even given“ zaglavio preko južnog dela kanala. Veliki teretni brod dužine 400 metara i širine 59 metara, posle iznenadnog udara vetra koji mu je poremetio kurs, ukoso se nasukao u kanalu, na mestu širokom manje od 300 metara.

Brod je pomeren u ponedeljak, 29. marta, nakon čega je obnovljena plovidba Sueckim kanalom.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala