Ruska vojska dobila novi sistem za upravljanje protivvazdušnom odbranom /video/

© Foto : RubinPVO kompleks "Magistr-SV"
PVO kompleks Magistr-SV - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2021
Pratite nas
Ruski holding „Elektronika“ počeće ove godine serijsku proizvodnju najnovijih kompleksa za upravljanje vatrom sredstava protivvazdušne odbrane „Magistar-SV“. Sistem je prošao državna ispitivanja i predat vojsci, saopštila je pres služba korporacije „Rosteh“, čiji deo je navedeni holding.
„Holding 'Roselektronika' će 2021. godine početi serijsku proizvodnju kompleksa automatizovanog upravljanja vatrom sredstava PVO 'Magistar-SV'. Novi objedinjeni modul je predviđen za izviđanje vazdušnog prostora pomoću spoljnih i ugrađenih izviđačkih sredstava i za koordinaciju protivavionske borbe. Prošao je državna ispitivanja i prihvaćen je u rusko vojsci“, izjavili su u korporaciji.

„Rosteh“ je naveo da je „Magistar“ opremljen jedinstvenom optičko-elektronskom stanicom sposobnom za automatsko otkrivanje, prepoznavanje i praćenje vazdušnih ciljeva.

„Kako bi obezbedili ovakve tehničke mogućnosti eksperti su morali da naprave bazu podataka optičkih karakteristika različitih vazdušnih ciljeva i karakteristika interferencijskih zračenja“, dodali su u pres službi.

U sastav „Magistra“ ulaze i malogabaritni detektori radara koji se sastoje od radara za nadzor i preciznih koordinata. Prema „Rostehu“ ovaj radar je „ispred svih trenutno poznatih radara".

Predviđena je mogućnost integrisanja „Magistra“ u podsistem upravljanja PVO perspektivnih i postojećih protivavionskih raketnih sistema za borbu protiv visoko preciznog naoružanja i višenamenskih bespilotnih letelica.

Razvoj i proizvodnju objedinjenog modula „Magistar-SV“ izvodi kompanija „Rubin“, koja pripada koncernu „Vega“, holdinga „Roselektronika“. Kako je naveo generalni direktor kompanije „Vega“ Vjačeslav Mihejev, tokom razvoja „Magistra“ uzeto je u obzir iskustvo vojnog kompleksa „Barnaul-T“.

„U sastav objedinjenog modula ulaze kvalitativno nova sredstva za izviđanje vazdušnog prostora, koja zadovoljavaju savremene zahteve dometa i tačnosti otkrivanja vazdušnih ciljeva. Ovo je optičko-elektronska stanica, prenosni optičko-elektronski uređaj za posmatranje, radarski detektor male veličine i stanica za radio-elektronsko izviđanje“, dodao je Mihejev.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala