Rusija: Žao nam je zbog proterivanja diplomata iz Italije

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije i kula Kremlja
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije i kula Kremlja - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2021
Pratite nas
Ministarstvo spoljnih poslova Rusije izrazilo je žaljenje u vezi sa proterivanjem dvoje službenika ruske ambasade u Rimu, a o mogućim koracima u vezi sa ovim postupkom biće dodatno objavljeno, napomenulo je Ministarstvo.
„Izražavamo žaljenje u vezi sa proterivanjem iz Rima dvoje zaposlenih u ruskoj ambasadi. Razjašnjavamo okolnosti ove odluke“, rečeno je ruskom Ministarstvu spoljnih poslova.

„Dodatno ćemo objaviti o našim mogućim koracima u vezi sa dejstvima koja ne odgovaraju nivou bilateralnih odnosa“, zaključuje se u saopštenju Ministarstva.

Ranije je italijanski ministar spoljnih poslova Luiđi di Majo saopštio da Italija hitno proteruje dvojicu zvaničnika ruske ambasade osumnjičene za nezakonite radnje.

Komanda specijalnih snaga karabinijera u sredu je saopštila da su po nalogu rimskog tužilaštva privedeni italijanski vojnik i ruski oficir koji radi u italijanskoj prestonici. Prema saopštenju specijalnih snaga, italijanski državljanin nalazi se u pritvoru, dok je u toku provera „stranog državljanina zbog njegovog diplomatskog statusa“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala