Navaljni objavio štrajk glađu

© Sputnik / Pavel Bednяkov / Uđi u bazu fotografijaAleksej Navaljni na suđenju u Moskvi
Aleksej Navaljni na suđenju u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2021
Pratite nas
Ruski bloger i opozicionar Aleksej Navaljni, koji se nalazi u zatvoru u gradu Pokrov u Vladimirskoj oblasti, objavio je štrajk glađu.
„Objavio sam štrajk glađu sa zahtevom da se ispoštuje zakon i da se omogući poseta izabranog lekara“, napisao je opozicionar na Instagramu.

Kako je saopštio, njegovo zdravstveno stanje se pogoršalo.

„Bol iz leđa proširio se na nogu. Izgubio sam osećaj u delovima desne, a sada i leve noge“, napisao je Navaljni.

Navaljni je 25. marta preko svojih advokata tražio da mu se omogući poseta izabranog lekara zbog bolova koje trpi u leđima i nozi, a takođe se žalio da mu čuvari ometaju san.

Kako je saopštila advokat Navaljnog Olga Mihajlova, odabranom lekaru nije dozvoljeno da poseti Navaljnog, ne dozvoljavaju da mu predaju preporučene lekove, a dijagnoza i rezultati analiza zasad nisu poznati.  Federalna kazneno-popravne služba saopštila je da je, prema rezultatima pregleda, zdravstveno stanje Navaljnog zadovoljavajuće i stabilno.

Podsetimo, Simonovski sud u Moskvi doneo je odluku da se Navaljnom ukine uslovna kazna u slučaju „Iv Roše“ i zameni kaznom od 3,5 godine zatvora. Ubrzo nakon toga, vodeće zapadne zemlje apelovale su na ruske vlasti da oslobode opozicionara.

Inače, Navaljni ima dve uslovne osude. Prva je u slučaju „Kirovles“ vezana za proneveru više od 16 miliona rubalja, a druga, u slučaju „Iv Roše“, za krađu od preko 30 miliona rubalja.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala