Maduro: Zapad napada Rusiju iz zavisti zbog „Sputnjika Ve“

© Sputnik / Sergej Gunjejev / Uđi u bazu fotografijaNikolas Maduro
Nikolas Maduro - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2021
Pratite nas
Zapadne zemlje napadaju Rusiju zbog vakcine protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V), ali to je napad iz zavisti, izjavio je predsednik Venecuele Nikolas Maduro.
„Protiv Rusije se vodi napad iz zavisi, jer je ta zemlja u rekordnom roku proizvela vakcinu koja je najjača i najbezbednija na svetu. Tim napadima se pridružio čitav Zapad, umesto da se otvori Rusiji i proizvede vakcinu“, rekao je on.

Venecuelanski lider je zahvalio Rusiji na isporukama „Sputnjika Ve“ njegovoj zemlji. On je istakao da je u Venecuelu stigla i partija ruske vakcine protiv kovida 19 „EpiVakKorona“ koja je namenjena istraživanju.

„U Venecuelu je u istraživačke svrhe stigla stopostotno efikasna i bezbedna vakcina 'EpiVakKorona'“, izjavio je Maduro.

Kako je rekao, vlasti Venecuele nameravaju da nabave taj preparata za vakcinaciju stanovništva zemlje.

Rusko-venecuelanski pregovori

On se osvrnuo i na jučerašnje rusko-venecuelanske pregovore održane u Karakasu uz učešće potpredsednika vlade Ruske Federacije Jurija Borisova, rekavši da su Moskva i Karakas nakon sastanka međuvladine komisije potpisali 12 dokumenata u različitim oblastima.

„Potpisano je 12 dokumenata o saradnji u finansijskoj, energetskoj, vojnoj oblasti, sferi zdravstvene zaštite, prehrambenoj oblasti, kao i u oblasti garantovanja lekova i vakcina za Venecuelu“, precizirao je predsednik.

Za šest meseci će biti održan još jedan sastanak komisije.

„Nadam se da će nam pandemija dozvoliti da budemo u Moskvi i da prenesemo našu ljubav ruskom narodu i veliku zahvalnost predsedniku Vladimiru Putinu“, dodao je Maduro.

Inače, prva partija ruskih vakcina stigla je u Venecuelu sredinom februara, a tada je Maduro zahvalio ruskom predsedniku i ruskoj vladi za dopremanje „Sputnjika Ve“.

Podsetimo, rusku vakcinu su ranije primili i Maduro i njegova supruga Silija Flores.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala