Francuz psovao Crnogorce na srpskom, umalo došlo do tuče

© AFP 2023 / NICOLAS ASFOURIMatijas Lesor
Matijas Lesor - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2021
Pratite nas
Košarkaši Monaka savladali su Budućnost i plasirali se u polufinale Evrokupa, a kraj utakmice obeležio je sukob francuskog košarkaša Matijasa Lesora sa nekim od igrača gostiju iz Podgorice.

Monako je u takozvanoj majstorici savladao izabranike Dejana Milojevića rezultatom 90:87.

Nakon po jednog brejka u Kneževini i Podgorici meč je odlučen u poslednjim sekundama trećeg meča, kojim se tim koji sa klupe predvodi Zvezdan Mitrović plasirao u polufinale.

U uživo prenosu se, nedugo nakon završetka utakmice, mogla videti jedna jako neprijatna scena.

Naime, Matijas Lesor, francuski centar i bivši igrač Crvene zvezde, je u tunelu trebalo da da izjavu kao jedan od najboljih igrača svoje ekipe, ali je usledio verbalni sukob koji je umalo prerastao u fizički.

Lesoru je neko od članova crnogorskog tima nešto dobacio, a Francuz mu je odbrusio psovkama na tečnom sprskom jeziku. Do većeg sukoba na sreću nije došlo.

Što se utakmice tiče, tokom celog meča viđena je rezultatska klackalica, ali je Monako serijom od 6:0 sredinom poslednjeg kvartala došao na +4.

Delovalo je kao da je meč završen, ali je posle jedne greške odbrane domaćina Danilo Nikolić pogodio trojku na 11 sekundi do kraja – za samo pola koša zaostatka.

Monako je poentirao sa linije penala, ali šut za produžetak iz velike daljine nije uspeo da pogodi Nikolić.

Lesor je bio najbolji kod pobednika sa 24 poena i sedam skokova, dok se kod gostiju istakao Džastin Kobs sa 17 poena i po četiri skoka i asistencije.

Monako će u borbi za finale Evrokupa igrati protiv Gran Kanarije.

Uniks se plasirao u polufinale pobedom nad Lokomotivom u Kazanju rezultatom 82:78.

Uniks je takođe morao da plasman među najbolje četiri ekipe traži u majstorici, s obzirom da je posle rutinske pobede na domaćem terenu pretrpeo ubedljiv poraz u Krasnodaru.

Domaći sastav je konstantno imao prednost, ali je ona varirala, pa je Lokomotiva u nekoliko navrata uspela da nadoknadi dvocifreni minus i vrati se u egal.

Gosti su u jednom trenutku četvrte četvrtine poveli, ali je Uniks ubrzo napravio seriju, vratio rezultatski plus na svoju stranu i zadržao ga sve do kraja.

Rival Uniksa u polufinalu Evrokupa biće Virtus iz Bolonje, za koji nastupaju Stefan Marković i Miloš Teodosić, a koji sa klupe predvodi Aleksandar Đorđević.

Ekipu iz Kazanja je do pobede vodio Džamar Smit sa 19 poena, a pratili su ga Morgan i Vajt sa po 17. Na drugoj strani najbolji su bili Harvi sa 22 poena i Kuzminskas sa dabl-dablom od 19 poena i deset skokova.

​► Crvena zvezda ubedljivo poražena od Milana

Neko je nadobudna zvezda, a neko – Nikola Jokić

Sa jedne strane Teo i Pefi, a sa druge Voja – Stojanović u slavnom italijanskom klubu

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala