Kabinet Milanovića demantovao Plenkovića

© Tanjug / ADMIR BULJUBASICZoran Milanović
Zoran Milanović - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2021
Pratite nas
Kabinet predsednika Zorana Milanovića objavio je prepisku o zajedničkom polaganju venca predstavnika državnog vrha povodom godišnjice akcije „Plitvice“ sa organizatorom i na taj način demantovao izjavu premijera Andreja Plenkovića, koji je rekao da takvog predloga nije bilo.

Milanović je ranije danas izjavio da je njegov kabinet inicirao zajednički venac, ali da je to MUP, kao organizator obeležavanja godišnjice, odbijeno zbog, kako je naveo, epidemiološke situacije.

„Zbog interesa i istinitog informisanja javnosti o današnjem obeležavanju 30. godišnjice akcije Plitvice, moramo konstatovati, a i dokazaćemo, da predsednik vlade Andrej Plenković opet – laže. Laže, kada tvrdi da ih ’niko nije pitao za zajednički protokol’“, navodi se u saopštenju Milanovićevog kabineta.

Ne samo da je, kažu, Kabinet predsednika Republike pitao, već je i predložio organizatorima zajednički venac državnog vrha, prenosi Tanjug.

Predložili su to, dodaju, organizatoru, Ministarstvu unutarnjih poslova Vlade RH, ministarstvu koje vodi Plenkovićev potpredsednik vlade, Davor Božinović, preneo je zagrebački Večernji list, uz faksimile prepiske.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala