Izbrisane lažne ponude za Ronaldovu traku: „Apelujemo na sve, borimo se za život bebe“

© AP Photo / Darko VojinovicPortugalski fudbaler Kristijano Ronaldo
Portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2021
Pratite nas
Na portalu „Limundo“, na kojem je okačena humanitarna aukcija za kapitensku traku Kristijana Ronalda, obrisane su lažne ponude i najviša validna je šest miliona dinara.

Fondacija „Zajedno za život“ pokrenula je humanitarnu aukciju nakon što je dežurni radnik na stadionu „Rajko Mitić“ uzeo kapitensku traku koju je Kristijano Ronaldo, u znak protesta zbog nepriznatog gola u meču protiv Srbije, bacio na travu.

On je odlučio da je donira, „Zajedno za život“ je pokrenuo aukciju na „Limundu“, međutim, pojedina lica iskoristila su ovu situaciju da se poigraju sa životom šestomesečnog Gavrila Đurđevića kom će ići prikupljena sredstva.

Reprezentativac Portugalije Kristijano Ronaldo - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2021
Skandal oko aukcije za Ronaldovu traku – pojedinci lažno dizali cenu do basnoslovnih cifara

Mali Gavrilo boluje od spinalne mišićne atrofije i potrebno je dva i po miliona evra za lečenje.

Ipak, u noći između utorka i srede cena na sajtu „Limundo“ krenula je da raste brzinom svetlosti, te je u roku od nekoliko sati sa 12 miliona premašila cifru od preko milijardu dinara.

Očekivano, radilo se o lažnim ciframa, ljudi su nudili novac za traku, a da pritom nisu planirali da je kupe, te je „Zajedno za život“ reagovao i obrisao većinu suma.

© Foto : Skrinšot / LimundoLažne ponude na aukciji za kapitensku traku Kristijana Ronalda
Izbrisane lažne ponude za Ronaldovu traku: „Apelujemo na sve, borimo se za život bebe“ - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2021
Lažne ponude na aukciji za kapitensku traku Kristijana Ronalda

Trenutna validna je šest miliona dinara, odnosno oko 50 hiljada evra. Ubrzo su se oglasili i iz „Limunda“, te prenosimo njihovo saopštenje:

„U toku je humanitarna aukcija za pomoć šestomesečnom Gavrilu Đurđeviću. Kao što su svi mediji preneli, vatrogasci su pokupili kapitensku traku Kristijana Ronalda sa terena 'Rajko Mitić' koju je pri kraju meča sa Srbijom skinuo sa ruke.

Oni su je predali humanitarnoj organizaciji 'Zajedno za Život' kako bi je postavili na aukciju na "Limundo" i njenom prodajom prikupili sredstva za pomoć.

Aukcija je krenula odlično, ali je nažalost privukla i neozbiljne ponuđače koji svojim ponudama kvare ovu humanitarnu akciju. Sve ponude koje nisu ozbiljne uklanjamo i činimo sve što je u našoj moći da održimo regularnost aukcije.

Da bismo sprečili ovakvo ponašanje pojedinaca, upravo smo uveli dodatni korak – verifikaciju potencijalnog kupca na ovoj aukciji. Nakon što potvrdimo da je regularan, ponuđač će moći da unese svoju ponudu.

Ukoliko onaj ko pobedi na aukciji i pored svega odbije da uplati iznos, protiv njega može biti podneta krivična prijava. Ovim putem apelujemo na sve da na aukciji učestvuju samo oni koji žele i mogu da pomognu, jer se, podsećamo, ovde borimo za život jedne bebe“.

Gavrilu može da se pomogne i na sledeći način:

Slanjem SMS poruke: Upišimo 973 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human973 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000844014-95

Uplatom na devizni račun: 160600000084402853

IBAN: RS35160600000084402853

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Skandal oko aukcije za Ronaldovu traku – pojedinci lažno dizali cenu do basnoslovnih cifara

Ronaldova kapitenska traka na aukciji za Gavrilovu pobedu!

Predaja – reč koja za Srbiju ne postoji

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala