Ime novog Bondstila na Kosovu krije plan Albanaca? /video/

Svet sa Sputnjikom
Svet sa Sputnjikom - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2021
Pratite nas
Svet sa Sputnjikom danas u 17 sati analizira izgradnju najveće baze Kosovskih bezbednosnih snaga na brdu „Crnuša“ u blizini Južne Mitrovice, dok se istovremeno na području Kosmeta održavaju najveće vojne vežbe SAD i NATO saveznika pod nazivom „Branilac Evrope 21“.

Kako se Srbi na KiM osećaju kada znaju da se pravi kopija Bondstila? Koliko je novca potrebno da bi se izgradila takva baza? Šta je cilj postavljanja još jedne baze pogotovo posle izjava visokih zvaničnika Kfora da je bezbednosna situacija pod kontrolom? Kako je održavanje vojne vežbe „Branilac Evrope“ u Bondstilu predstavljeno u albanskim medijima i da li oni to vide kao legalizovanje KBS-a? Da li je ta vežba „prst u oko“ srpskim vlastima i Ruskoj federaciji?

Na ova pitanja odgovore će nam dati književnik sa Kosova i Metohije Živojin Rakočević, sociolog, filozof, publicista i oficir u penziji Ilija Kajtez i penzionisani pukovnik Milan Ćulibrk, komandant 243. Motorizovane brigade u regionu Uroševca.

Emisiju uređuje i vodi Nataša Milosavljević.

Slušajte nas na talasima Radio Novosti 104,7 megaherca, gledajte na Fejsbuk stranicama Sputnjika i Radio Novosti, ali i odloženo na Jutjub kanalu Sputnjik Srbija.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala