Treća partija „Sputnjika Ve“ stigla u Venecuelu /video/

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaIsporuka vakcine protiv kovida "Sputnjik Ve"
Isporuka vakcine protiv kovida Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2021
Pratite nas
Avion sa novom partijom ruske vakcine protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) stigao je na međunarodni aerodrom „Simon Bolivar“ u Karakasu, prenosi dopisnik Sputnjika.

Kako je precizirano, Rusija je u ponedeljak poslala 50.000 doza ovog preparata Venecueli.

Potpredsednica Venecuele Delsi Rodrigez je tada saopštila da su venecuelanske vlasti zainteresovane i za nabavku druge ruske vakcine protiv kovida 19 „EpiVakKorona“.

„Vakcina 'EpiVakKorona' će stići u Venecuelu i biće odobrena za primenu. Istražićemo i razmotrićemo isporuke te vakcine zemlji“, rekla je Rodrigezova.

Inače, prva partija ruskih vakcina stigla je u Venecuelu sredinom februara, a tada je venecuelanski lider Nikolas Maduro zahvalio ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i ruskoj Vladi za dopremanje „Sputnjika Ve“.

Podsetimo, Maduro je u ponedeljak pokrenuo neobičnu inicijativu. On je došao na ideju da se isporuke vakcina protiv virusa korona u Venecuelu plaćaju naftom, jer su zemlji „vezane ruke“ zbog američkih sankcija.

Vakcina „Sputnjik Ve“ koju proizvodi Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala