Šta se dešava u Španiji zbog tzv. Kosova?

CC0 / / Kosovo fudbal
Kosovo fudbal - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2021
Pratite nas
Najnoviji pokazatelj činjenice da Španija nema nameru da prizna takozvano Kosovo kao državu, jeste najava utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru koju će u sredu od 20.45 odigrati domaća ekipa sa reprezentacijom južne srpske pokrajine.

Naime, nacionalna televizija „RTVE“ najavila je ovaj meč kao duel španske i reprezentacije fudbalskog saveza Kosova, što logično nailazi na negodovanje u samoproglašenoj tvorevini.

Pre toga, u najavi kvalifikacionih utakmica za Mundijal, Španci nisu pomenuli nijednu reprezentaciju, dok su u ranijim slučajevima obaveštavali javnost da će u prvom krugu utakmica igrati protiv Grčke, Gruzije i teritorije Kosova.

Problem za kosovske medije i Prištinu, je što Španci i dalje ignorišu Kosovo kao državu, odnosno što ne propuštaju da to apostrofiraju u svakom pominjanju te fudbalske reprezentacije.

Podsetimo, od kada su izvučeni parovi aktuelnih kvalifikacija u Španiji nije bilo ni reči o tome da će igrati sa fudbalskom reprezentacijom jedne zemlje.

Španci su nameravali da spreče isticanje državnih obeležja i himne tzv. Kosova, ali su poklekli pod naređenjem UEFA, ali to ih ne ometa u naglašavanju čvrstog stava da reprezentaciju koja im sutra gostuje u Sevilji ne nazovu državnom.

Večeras od 21.00 u specijalnoj emisiji na našem Jutjub kanalu moći ćete da uživo pratite specijalno izdanje „Miljanovog kornera“, kojem će gostovati nekoliko poznatih ličnosti iz sveta fudbala.

Reprezentacija Španije u prvom meču kvalifikacija remizirala sa Grčkom minimalnim rezultatom, a u drugom savladala selekciju Gruzije rezultatom 2:1.

O razlozima Španije da popusti pred FIFA i UEFA, za Sputnjik je govorio legendarni novinar i publicista Vlada Stanković.

„Oni priznaju Kosovo kao nezavisnu državu, sigurno su pripretili Špancima“ /video/

Setili su se borbe za pravdu – tek kada je nepravda „zaigrala“ za Srbiju /video/

Srpski fudbalski ratnik – srušio je „veliku Albaniju“ i spasao Srbiju poraza koji bi je skupo koštao

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala