Srbija na krilima briljantnog Mitrovića slavila u Bakuu!

© REUTERS / AZIZ KARIMOVSrpski fudbaleri slave pobedu protiv Azerbejdžana
Srpski fudbaleri slave pobedu protiv Azerbejdžana - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2021
Pratite nas
Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je Azerbejdžan 2:1 u trećem kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Srbiju je do drugog trijumfa u dva meča predvodio sjajni Aleksandar Mitrović sa dva gola. Najbolji strelac u istoriji srpskog seniorskog tima postigao je jedine golove i najzaslužniji je za nova tri boda.

Fudbaleri Srbije proslavljaju gol Aleksandra Mitrovića protiv Azerbejdžana - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2021
Orlovi korak bliže Svetskom prvenstvu!

„Orlovi“ prvi krug kvalifikacija završili su sa dve pobede i jednim nerešenim rezultatom, te sa sedam bodova čekaju drugi krug koji je na programu u septembru ove godine.

Izabranici Dragana Stojkovića Piksija dobro su otvorili utakmicu i već u sedmom minutu zapretili su preko Milinković-Savića. Šutirao je glavom, ali mu je udarac blokiran.

Četiri minuta kasnije zapretili su i Azeri, a u 16. minutu „orlovi“ su došli do prednosti. Dušan Tadić odlično se zagradio i poslao loptu ka Mitroviću.

Srpski napadač iz prvog kontakta stvorio je prednost, a potom je udarcem u dalji ugao savladao golmana Magomedalieva.

Srbija je na vreme došla do prednosti i u nastavku duela kontrolisala je ritam utakmice. Sredinom poluvremena opao je ritam, te su domaći fudbaleri to iskoristili da zaprete.

Spajić i Pavlović su pogrešili, a Al Gorbani je snažnim udarcem stavio na muke Rajkovića koji je nekako uspeo da odbrani i skrene loptu u korner.

Do kraja poluvremena nije bilo mnogo prilika, zapretili su Tadić i Mitrović, ali golman Azera nije imao većih problema i rezultat je ostao 1:0.

Na startu drugog perioda igre Aleksandar Mitrović probao je dva puta glavom, ali najbolju šansu, u 48. minutu, imao je Nuriev. Pogrešila je naša odbrana, napadač Azera imao je odličnu priliku, ali je pogodio spoljni deo mreže.

Nije izgledala Srbija najbolje, svi su se plašili da slučajno ne primimo gol i to se na kraju desilo. Kostić je bio neoprezan, oborio je igrača Azerbejdžana i arbitar je pokazao na belu tačku.

Bio je ovo šok za fudbalere, te je Piksi morao da reaguje i napravi izmene. Živković i Grujić zamenili su Kostića i Maksimovića, a potom je i Jović ušao umesto Tadića.

„Orlovi“ su napadali, Mitrović je u 75. minutu imao stopostotnu šansu, ali golman mu je odbranio udarac, te se rezultat nije promenio.

Iz naizgled ne tako opasne situacije, srpski fudbaleri uspeli su da ponovo dođu do prednosti. Milinković-Savić pronašao je Mitrovića koji je iz kolena, levom nogom, savladao golmana.

Mnogo se lakše disalo posle ovog gola i na sreću izabranici Dragana Stojkovića Piksija priveli su utakmicu, te došli do nova tri boda.

Srbija je, čini se, izvukla maksimum iz tri utakmice, a Piksi je „položio“ – reprezentacija igra sjajan fudbal i svi jedva čekaju narednu utakmicu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Doktor za golove – Aleksandar Mitrović! /video/

Orlovi korak bliže Svetskom prvenstvu!

Večeras na Sputnjiku: Specijalni „Miljanov korner“ sa Radetom Bogdanovićem

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala