„Milion koraka za Stevanov prvi“: Maršom kroz Srbiju do pomoći bolesnom dečaku /video, foto/

© Sputnik / Lola ĐorđevićHumanitarna akcija za lečenje dečaka Stevana Kalinovića
Humanitarna akcija za lečenje dečaka Stevana Kalinovića - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2021
Pratite nas
Dejan Bogosavljević iz boljevačkog sela Bačevica, na dan početka NATO bombardovanja SRJ, krenuo je peške od Kelebije do Jarinja. On je u humanitarnoj akciji "Milion koraka za Stevanov prvi" prikuplja novac za lečenje dečaka Stevana Kalinovića, koji od rođenja boluje od dečje paralize.

Na put za koji će mu trebati gotovo mesec dana Dejan je krenuo sa trobojkom na leđima, na njoj su ispisani i brojevi računa za uplatu pomoći jedanaestogodišnjem Stevanu.

Dečak iz sela Osnić trebalo bi da otputuje na operaciju u Rusiju.

Dejan Bogosavljević danas je stigao u Beograd. Prenoćio je u Batajnici, a jutros smo ga zatekli u Knez Mihajlovoj ulicu. Ovde je došao da bi Beograđanima skrenuo pažnju na svoj poduhvat.

© Sputnik / Lola ĐorđevićDejan Bogosavljević prošetao centrom Beograda
„Milion koraka za Stevanov prvi“: Maršom kroz Srbiju do pomoći bolesnom dečaku /video, foto/ - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2021
Dejan Bogosavljević prošetao centrom Beograda

"Akciju sam nazvao "Mojih milion koraka za Stevanov prvi" - da on konačno stane na noge. Na desnoj ruci nosim oznaku "Košare", time bih želeo da skrnem pažnju da junaci iz ove bitke ne smeju da padnu u zaborav, oni to nisu zaslužili. Oni i svi ratni veterani su krvarili za našu zemlju", ističe Bogosavljević.

© Sputnik / Lola ĐorđevićHumanitarna akcija za lečenje dečaka Stevana Kalinovića
„Milion koraka za Stevanov prvi“: Maršom kroz Srbiju do pomoći bolesnom dečaku /video, foto/ - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2021
Humanitarna akcija za lečenje dečaka Stevana Kalinovića

Njegov humanitarni marš je, kaže, posvećen i žrtvama NATO bombardovanja.

"Pozivam sve ljude dobre volje da podrže moj poduhvat i uključe se u akciju prikupljanja novca za malog Stevana. Za počtak mogu da pošalju SMS 111, na broj 3030", kaže Bogosavljević.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala