„Gugl mape“ uvode navigaciju u zatvorenim prostorima

CC0 / Pexels / Telefon u automobilu, navigacija
Telefon u automobilu, navigacija - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2021
Pratite nas
Kompanija „Gugl“ vredno radi kako bi aplikacija „Gugl mape“ bila što korisnija, pa povremeno uvodi nove mogućnosti, a jedna je upravo postala dostupna.

„Gugl“ je predstavio niz poboljšanja aplikacije „Mape“ zbog kojih bi ona trebalo da bude korisnija u različitim situacijama. Novost je svakako uvođenje AR (proširena stvarnost) navigacijskog alata „Lajv vju“ za neke zatvorene lokacije poput određenih tržnih centara, aerodroma, tranzitnih stanica i slično.

Takođe, prioritet imaju ekološki prihvatljivije rute, a dodati su i podaci o vremenu i kvalitetu vazduha. Takođe integrisane su opcije preuzimanja i dostave kada je reč o prodavnicama namirnica.

„Lajv vju“ je AR mogućnost koja korisniku omogućava da tačno vidi svoju destinaciju tako što usmeri kameru prema svom okruženju, nakon čega mu se prikažu navigacijske upute. Kako bi se to omogućilo, „Gugl“ je razvio potpuno novu tehnologiju nazvanu globalna lokalizacija, koja koristi veštačku inteligenciju za skeniranje desetina milijardi fotografija „strit vjua“ i mapira ih sa slikom na telefonu kako bi locirao korisnika.

„Gugl“ je adaptirao tehnologiju kako bi se precizno odredila visina i lokacija objekta u zgradi. Ova nova mogućnost se može koristiti npr. na aerodromu kada korisnik traži gejt ili kada traži određeni restoran u tržnom centru.

Takođe, pomoći će mu da pronađe najbliži lift, stepenice, bankomat, toalet, šaltere za prijavljivanje, prodajna mesta za karte i drugo, prenosi Kliks.

„Indor lajv vju“ je dostupan u pojedinim američkim trgovačkim centrima koji se nalaze u Njujorku, Los Anđelesu, Čikagu, San Francisku, San Hoseu, Sietlu i Long Ajlandu. U narednim mesecima će se proširiti na odabrane tranzitne stanice, trgovačke centre i aerodrome u Tokiju i Cirihu, a potom i na ostale lokacije.

Takođe, fokus je i na ekologiji, tako da će aplikacija ponuditi rutu koja je ekološki najprihvatljivija. Ova opcija će biti dostupna od juna u Nemačkoj, Francuskoj, Španiji, Holandiji i Velikoj Britaniji, a potom i u ostalim zemljama sveta.

„Gugl“ radi i na prikazu svih transportnih ruta na istoj stranici bez potrebe za odvojenim tabovima za rute automobilom, javnim prevozom i pešačenjem.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala