„Admiral Kasatonov“ položio test na Sredozemnom moru

© Sputnik / Vladimir Galperin / Uđi u bazu fotografijaRuska fregata „Admiral Kasatonov“
Ruska fregata „Admiral Kasatonov“  - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2021
Pratite nas
Prva serijska fregata projekta 22350 „Admiral Kasatonov“ uspešno je izvela zadatak potrage za podmornicama u Sredozemnom moru i druge zadatke, saopštila je pres-služba Severne flote.
„Posada broda je izvršila zadatak pronalaženja podmornica uz pomoć hidroakustičnog naoružanja i izvela protivbrodske manevre, uključujući izbegavanje napada uslovnog neprijatelja“, navodi se u saopštenju.

Pripadnici Severne flote nalaze u Sredozemlju već više od dva meseca. Ekspedicija je počela 30. decembra prošle godine, a od tada „Admiral Katasonov“ je prešao 16.000 morskih milja i boravio u lukama Alžira, Grčke, Egipta, Kipra, Sirije i Turske.

Plovidbu fregate osiguravaju i jedan tanker i jedan remorker.

Ruska fregata „Admiral Kasatonov“  - Sputnik Srbija, 1920, 21.07.2020
„Admiral Kasatonov“ se pridružio ruskoj floti /video/

Radi se o istoj oblasti Sredozemnog mora gde je ranije tokom meseca čitava grupa brodova NATO bezuspešno tragala za podmornicom Crnomorske flote „Rostov na Donu“.

Podsetimo, zapadni mediji su pisali da je ruska podmornica sredinom marta nestala sa ekrana radarskih sistema i kontrole brodova NATO, što je izazvali njihovu zabrinutost, posebno američke mornarice zbog mogućnosti da ruski brod prikuplja poverljive podatke.

A ruska podmornica je, ne napuštajući oblast, sama uspostavila kontakt sa mornaricom i nastavila da ispunjava postavljene zadatke.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala