Ukrajina protiv pregovora Putina, Makrona i Merkelove - bez Zelenskog

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Ukrajine Vladimir Zelenski na sednici Vrhovne rade
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski na sednici Vrhovne rade - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2021
Pratite nas
Samo u punom sastavu „normandijskog formata“ (Ukrajina, Rusija, Francuska, Nemačka) može se doći do progresa u rešavanju situacija na istoku Ukrajine, izjavio je portparol Ministarstva inostranih poslova Oleg Nikoljenko.
„Naš stav – ništa o Ukrajini bez Ukrajine“, rekao je Nikoljenko, prenosi „Evropska pravda“.

Diplomata je podsetio da se pregovori o rešavanju rusko-ukrajinskog konflikta vode u okviru „normandijskog formata“ uz učešće lidera četiri države.

„Sigurni smo da se samo u punom, a ne u krnjem, „normandijskom“ sastavu može postići napredak po ključnim pitanjima mirnog rešavanja krize, pre svega, osiguranje potpunog prekida vatre. U pozadini intenzivnog granatiranja ukrajinskih pozicija, rukovodstvo naše države preduzima aktivne napore za aktiviranje pregovora upravo u četvorostrukom formatu – kako na nivou šefova država, tako i na nivou političkih savetnika lidera N4“, dodao je on.

Ranije je portparol Kremlja Dmitrij Peskov saopštio da su u toku pripreme video-konferencije lidera Rusije, Nemačke i Francuske, Vladimira Putina, Angele Merkel i Emanuela Makrona, a jedna od tema biće Donbas.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala