U Kini će se proizvoditi vakcina „Sputnjik Ve“

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaProizvodnja ruske vakcine "Sputnjik Ve" u Kazahstanu
Proizvodnja ruske vakcine Sputnjik Ve u Kazahstanu - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2021
Pratite nas
Ruski fond za direktne investicije dogovorio se sa partnerom iz Kine o proizvodnji više od 60 miliona doza vakcine „Sputnjik Ve“ (Sputnik V), a planirano je da proizvodnja počne u maju.
„Ruski fond i jedna od vodećih kineskih biotehnoloških kompanija ‘Shenzhen Yuanxing Gene-tech’ objavljuju o sporazumu o proizvodnji više od 60 miliona doza prve u svetu registrovane vakcine protiv virusa korona ‘Sputnjik Ve’“, navodi se u saopštenju Fonda.

Proizvedena količina će omogućiti vakcinaciju više od 30 miliona ljudi. Početak komercijalne proizvodnje planiran je za maj ove godine.

„’Sputnjik Ve’ je jedna od najboljih vakcina protiv virusa korona na svetu koju je odobrilo više od 50 zemalja. Partnerstvo sa kompanijiom ‘Shenzhen Yuanxing Gene-tech’ za proizvodnju ‘Sputnjika Ve’ u Kini proširiće mogućnosti za proizvodnju dodatnih količina ruskog preparata, čija se potražnja povećava u celom svetu“, istakao je direktor Ruskog fonda Kiril Dmitrijev.

Vakcina „Sputnjik Ve“ registrovana je u 57 zemalja sa ukupnom populacijom od preko 1,5 milijardi ljudi. Efikasnost preparata je 91,6 odsto, što je potvrđeno u časopisu „Lanset“, jednom od najstarijih i najcenjenijih medicinskih časopisa na svetu. Vakcina je izgrađena na dokazanoj i dobro proučenoj platformi humanih adenovirusnih vektora i koristi dva različita vektora za dve doze tokom vakcinacije.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala