„Tvitovali kod za lansiranje nuklearnog oružja?“: Panika zbog čudne objave američke strateške komande

CC0 / Pixabay / Šifrovana poruka
Šifrovana poruka - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2021
Pratite nas
Američka strateška komanda izazvala je paniku na društvenim mrežama kada je na njenom Tviter nalogu osvanula nerazumljiva poruka sa nizom slova i znakova. Iako je Stratkom brzo obrisao poruku i naveo da je treba ignorisati, ona je izazvala strahovanja da bi to mogla da bude šifra za lansiranje nuklearnog arsenala.

Misteriozna poruka od 13 nasumičnih karaktera pojavila se na Tviteru u nedelju uveče.

Obrisana je u roku od 30 minuta, ali za to vreme hiljadama puta je retvitovana — uz komentare od toga da je nalog hakovan, pa sve do sumnji da je u pitanju kod za lansiranje nuklearnog oružja.

​S obzirom da Stratkom nadgleda američki nuklearni arsenal, pojedini korisnici društvenih mreža su je protumačili i kao nadolazeću apokalipsu.

​„Vreme je da se oprostimo. Nedostajaće mi prijatelji i porodica“, glasi jedan od komentara.

​Drugi korisnik je napisao: „Nisam baš zamišljao da će na ovaj način doći do kraja sveta, ali i nisam potpuno iznenađen“.

Stratkom se ubrzo izvinio za zabunu i zamolio ljude da ignorišu prethodnu poruku, ali to i dalje nije umirilo neke koji su bili na ivici panike.

​„Da li ćete ovo da objasnite ili će svetu doći kraj u roku od sat vremena“, naveo je jedan od korisnika društvenih mreža.

Ovim povodom oglasile su se i kanadske snage u SAD u znak podrške Stratkomu, piše RT.

​„Te stvari se dešavaju...Ljudi, sve je u redu“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala