Ruski specijalci prešli na nove kompaktne obroke

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaKompaktna hrana za kosmonaute
Kompaktna hrana za kosmonaute - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2021
Pratite nas
Jedinice vazdušno-desantnih snaga, marinci i specijalne snage vojske Rusije, počele su da dobijaju nove kompaktne obroke koji omogućavaju brzu obnovu energije, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
„Manji obroci predstavljaju novinu. Snabdevanje vojske je počelo u martu ove godine“, navedeno je u saopštenju.

Plan je da se novim obrocima obezbede vazdušno-desantne jedinice, kao i jedinice za posebne namene, marinci i drugi delovi vojske kojima pri izvršavanju zadataka nije moguće obezbediti kuvane obroke, obaveštava Ministarstvo odbrane.

Obroci su postali kompaktniji i lakši za trećinu.

„U pogledu ergonomije, težina celokupnog obroka se smanjila za 450 grama, zadržala je optimalni sadržaj kalorija, a 450 grama čini 27 procenata težine postojećih obroka hrane“, navedeno je u saopštenju.
Predsednik Rusije Vladimir Putin jaše konja - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2020
Tajna dobre forme: Kako se hrane Putin, Tramp i Merkelova

U izveštaju se navodi da „u novim 'specijalnim obrocima' postoji veliki broj proizvoda, koji sadrže ugljene hidrate. Oni omogućavaju brzo zasićenje i povratak energije, što je veoma važno u uslovima intenzivne borbene obuke“.

Novi obroci se razliku od ranijeg asortimana mesa i konzervirane hrane od mesa i mesnih prerađevina.

U obrocima je sada: dinstano meso živine, pikantna orijentalna džigerica, meso živine sa krompirom i povrćem, pilav sa govedinom, testenina, heljda sa džigericom. Povećana je količina voća, dodat je namaz od čokolade i oraha, kalorične pločice od sušenog voća, kao i mlečni napitak u prahu.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala