Lajović papreno platio kaznu u Majamiju

© REUTERS / Geoff Burke/USA TODAY SportsDušan Lajović na Mastersu u Majamiju
Dušan Lajović na Mastersu u Majamiju - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2021
Pratite nas
Srpski teniser Dušan Lajović završio je učešće u šesnaestini finala Mastersa u Majamiju, pošto je od njega sa 2-1 u setovima bio bolji Amerikanac Frensis Tijafo.

Tijafo je došao do pobede posle dva časa borbe i preokreta, po setovima – 1:6, 7:5, 6:3.

Amerikancu je ovo bila druga pobeda u tri meča sa Srbinom, a ujedno i treća u nizu u Majamiju do koje je došao nakon što je izgubio prvi set.

Lajović, trenutno 26. teniser sveta, je nastavio da pruža loše rezultate, pa u poslednjih devet mečeva ima samo tri pobede.

Srpski teniser je prvi set rešio u svoju korist za samo 29 minuta, te se tada nije mogao ni naslutiti preokret koji se sprema.

Dušan je mogao da reši pitanje pobednika na 4:4 u drugom setu, kada je imao dve vezane brejk lopte, baš kao i dva gema kasnije, kada je imao još dve identične šanse.

Teniska reprezentacija Rusije po osvajanju ATP kupa 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 27.03.2021
Đoković, Nadal i Rusi – i niko više

Četiri propuštene brejk lopte skupo su koštale Srbina, pošto su, kako se ispostavilo, bile poslednje koje je video u Majamiju ove godine.

Tijafo je papreno kaznio rivala i napravio brejk za 7:5, a onda zasluženo napravio još jedan brejk u trećem setu i rutinski priveo meč kraju.

Njegov protivnik u osmini finala Majamija biće drugi teniser planete Danil Medvedev, koji je uz dosta muke savladao Australijanca Alekseja Popirina (7:6, 6:7, 6:4).

Lajović je imao dobru priliku da se ponovo sastane sa Rusom kojeg je, podsetimo, nedavno pobedio na turniru u Roterdamu.

​► Čuveni trener otpisao Đokovića sa Rolan Garosa

Srbin preokretom pokorio Zadar, osvojio treću titulu u karijeri /video/

Novak se oglasio posle skandala i poslao jasnu poruku Rodžeru i Rafi

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala