Kremlj: Za sada se ne planira razgovor Putina i Zelenskog

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaPogled na Kremlj u Moskvi
Pogled na Kremlj u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2021
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin za sada ne planira razgovor sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim, ali ako bude potrebno, kontakt se može organizovati odmah, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„Još nema planova za razgovor sa Zelenskim. Ali, s druge strane, ukoliko bude potrebno, on se može organizovati vrlo brzo“, rekao je Peskov novinarima, reagujući na izjavu Zelenskog od prošle nedelje da namerava da razgovara sa svim članovima „normandijske četvorke“.

Portparol ukrajinske delegacije u trilateralnoj Kontakt grupi Aleksej Arestovič saopštio je ranije da predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski održava konsultacije sa rukovodstvima zemalja „normandijske četvorke“.  

Poslednji samit „normandijske četvorke“ održan je u Parizu 9. decembra 2019. Na njemu su strane potvrdile da ne postoji alternativa Minskim sporazumima kao osnove za rešavanje situacije u Donbasu, a takođe se dogovorile da se za četiri meseca postigne sveobuhvatni prekid vatre, povlačenje snaga i sredstava sa novih oblasti duž kontakt linije, sprovede nova razmena zarobljenika i otvore novi prelazi.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala