Angela Merkel priznala da je njena vlada pravila greške

© AP Photo / John MacDougallNemačka kancelarka Angela Merkel
Nemačka kancelarka Angela Merkel - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2021
Pratite nas
Nemačka kancelarka Angela Merkel priznala da je njena vlada napravila greške, uključujući i planove za uskršnje zaključavanje, koje je moralo biti poništeno.

U jednosatnom televizijskom intervjuu televiziji ARD kasno sinoć, Merkelova je izrazila frustraciju zbog delovanja guvernera pojedinih nemačkih država, među kojima su i članovi njene stranke, koji su se opirali strožim ograničenjima o kojima su se prethodno dogovorili, preneo je Rojters.

Ali Merkelova, koja se neće ponovo kandidovati na nacionalnim izborima u septembru, rekla je da će svakoj odrasloj osobi ponuditi vakcinu do kraja leta, insistirajući na tome da se Nemačka i dalje dobro drži u poređenju sa većinom svojih suseda.

„Možda smo ponekad perfekcionisti i želimo da uradimo sve kako treba, jer je očigledno da se onaj ko pogreši, uvek suočava sa puno javnih kritika“, istakla je Merkelova.

Ona je navela da ipak mora da postoji i fleksibilnost.

„To je, verujem, atribut koji mi kao Nemci možda moramo da naučimo, zajedno sa našom tendencijom ka perfekcionizmu“, naglasila je nemačka kancelarka.

Merkelova je rekla da očekuje značajan porast ponude vakcina i početak vakcinacije u ordinacijama opšte prakse sledećeg meseca kako bi se podstakao program vakcinacije u budućnosti.

Iako nedavna istraživanja javnog mnjenja pokazuju pad podrške njenoj vladi, Merkelova je pozvala Nemce da ih ne obuzima očaj.

„U teškoj smo situaciji“, rekla je ona.

„Ali pogledajte naše komšije. Sa izuzetkom Danske, svi se bore sa istim problemima, delom iz mnogo teže pozicije“, poručila je Merkelova, prenosi Tanjug.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala