Rus se slupao na premijeri, Hamilton upisao 96. pobedu

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaNikita Mazepin u bolidu F1 ekipe Fors Indija
Nikita Mazepin u bolidu F1 ekipe Fors Indija - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2021
Pratite nas
Nikita Mazepin, mladi ruski vozač, neuspešno je starovao karijeru u Formuli 1 pošto je doživeo udes. Sin ruskog milijardera je vozeći za ekipu Has napravio grešku u trećem krugu prve trke nove sezone na Velikoj nagradi Bahreina. Pobedu je ostvario vladajući šampion Luis Hamilton iz Mercedesa.

Nikita Mazepin se posle trke koju je prerano završio izvinio timu zbog greške koju je napravio.

„Veoma jednostavno, napravio sam grešku. Gume su bile hladne, naleteo sam na ivičnjak i dao više gasa“, rekao je Mazepin.

Kako je naveo, greška je samo njegova.

Nikita Mazepin, ruski vozač Formule 1 - Sputnik Srbija, 1920, 13.12.2020
Sin ruskog milijardera stiže u društvo Šumahera sa epitetom „lošeg momka“
„Izvinjavam se ekipi, zaslužili su više od mene. Veoma sam ljut na sebe. Ipak, bilo je pozitivnih momenata, proveo sam dosta vremena na stazi u prethodnim danima, stičem iskustvo, biće uspona i padova, a ovo je jedan od najvećih padova u mom životu“, dodao je Mazepin.

A prva trka nove sezone „najbržeg cirkusa na svetu“ bila je više nego uzbudljiva, na kraju i uzuzetno dramatična. Britanac Luis Hamilton je stigao do 96. pobede u karijeri, iza njega je završio Maks Ferstapen iz Red Bula, dok je treći bio Valteri Botas, takođe iz Mercedesa.

Luis Hamilton je kao i prošle sezone, ostvario pobedu na pomenutoj stazi u Bahreinu, a naredna trka u šampionatu Formule 1 zakazana je za 18. april, u pitanju je Velika nagrada Italije. 

Izuzetno uzbudljiv finiš prve trke nove sezone Formule 1 u kojem su se našli sedmostruki prvak sveta Hamilton i sjajni izazivač iz Red Bula Ferstapen.

U poslednjih 15 krugova, Ferstapen je vozio na tvrdim gumama, postepeno je smanjivao razliku i gotovo da je doveo finiš trke do usijanja. 

Uspeo je Maks da u 53. krugu pretekne Luisa Hamiltona, ali je maestralni Britanac svega 15 sekundi kasnije uspeo da se vrati na lidersku poziciju i da na kraju prvi prođe kroz cilj.

► Istorijska pobeda: Ruske klizačice zauzele čitavo pobedničko postolje /video/

► Velika tragedija – ruski borac ubijen na dan svog venčanja /foto, video/

► Srčani Srbin „uleteo“ u kavez uz podršku legendarnog NBA igrača: „Malo su me pokrale sudije“ /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala