Popović pokvario debi Vučevića u „srpskom gradu“, saigrač Pokuševskog kao O'Nil /video/

© AP Photo / Darren AbateKeldon Džonson, Tomaš Satoranski i Nikola Vučević
Keldon Džonson, Tomaš Satoranski i Nikola Vučević - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2021
Pratite nas
Nikola Vučević, dugogodišnji reprezentativac Crne Gore, debitovao je za Čikago Bulse u porazu od San Antonio Sparsa 120:104.

Vučević, koji je prethodnih devet godina proveo u Orlandu, pre tri dana trejdovan je u Bulse i na utakmici protiv Sparsa debitovao je za franšizu iz „srpskog grada“.

Pred bivšim košarkašem Budućnosti je novo poglavlje u karijeri, pokušaće da sa Zekom Lavinom i ostalim igračima vrati staru slavu Bulsima, a da neće biti lako videlo odmah na startu.

Iskusna ekipa Sparsa predvođena sa klupe Gregom Popovićem rutinski je savladala novokomponovane Bulse, te se u četvrtoj četvrtini nijednom nije postavilo pitanje pobednika.

Vučević je za oko trideset minuta na terenu odigrao dobar meč, bio je najefikasniji sa 21 poenom i devet skokova, ali ostatak tima je zakazao Sparsi su bez problema upisali 23. pobedu ove sezone.

Crnogorskog košarkaša pratio je Zek Lavin sa 18 poena, Vajt je postigao 1, a Markanen i Jang po 10 poena.

San Antonio odigrao je klasičnu utakmicu pod vođstvom „ludog Srbina“, čak sedam košarkaša imalo je dvocifren učinak, što je odlika timske košarke, a najefikasniji bio je Jakob Peltl sa 20 poena, devet skokova i tri blokade.

Čikagu će biti potrebno vreme da se uigraju Lavin i Vučević i jednom kada kliknu, trebalo bi da budu opasan protivnik svakoj ekipi u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.

Prethodne noći u NBA ligi gledali smo i Alekseja Pokuševskog. Talentovani srpski košarkaš odigrao je solidnu utakmicu u porazu Oklahome od Bostona.

Poku je za 31 minut na terenu postigao osam poena i uz to je imao dva skoka i pet asistencija. Iako je Oklahoma poražena, prva zvezda večeri bio je njihov igrač Mozes Braun.

Talentovani centar Tandera na poluvremenu je imao 17 poena i 19 skokova, čime je postavio prvi košarkaš još od Šekila O'Nila sa takvim učinkom za poluvreme.

Utakmicu je na kraju završio sa 21 poenom i 23 skoka i time je, još jednom, pokazao da je budućnost Oklahome.

Boston su do trijumfa predvodili Tejtum i Braun sa 27, odnosno 25 poena, dok su Pričard i Edvards ubacili 12.

Seltiksi imaju skor od 23 pobeda i isto toliko poraza, dok je Oklahoma na 19/26.

„Čudovište“ je dobro upoznalo Jokića, a sada zna i ko je Boban /video/

Bjelici je jedan poziv promenio karijeru, sada ide po titulu /foto/

Maestralni Nikola Jokić! /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala