Piksi otkrio za Sputnjik ko menja Milenkovića, i kako se stiže do Katara

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICDragan Stojković Piksi, selektor fudbalera Srbije
Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalera Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2021
Pratite nas
Drugi meč Srbije pod komandom Dragana Stojkovića Piksija i drugi put su „orlovi“ ti koji prvi vade loptu iz mreže. Ovoga puta su jurili i stigli da nadoknade dva gola zaostatka protiv Portugalije (2:2), a selektor je bio samo delimično zadovoljan.

Nije mogao Piksi da ne bude ponosan na reakciju koju su pokazali njegovi izabranici protiv jedne od najboljih evropskih reprezentacija, koja u svojim redovima ima majstore poput Kristijana Ronalda, Bernarda Silve, Žoaa Feliksa, ali ostaje žal što ni posle 32 godine nismo savladali ekipu iz prvog šešira.

Piksijevi ratnici se vratili „iz mrtvih“ i remizirali sa šampionom Evrope!

Ipak, ono što posebno brine jeste što drugu utakmicu zaredom Srbija kapitulira iz prvog ozbiljnijeg napada i posle mora da juri zaostatak.

Na pitanje Sputnjika da li će uspeti da uigra ekipu za tri dana do meča u Bakuu sa Azerbejdžanom, i to bez suspendovanog komandanta odbrane Nikole Milenkovića koji je dobio direktan crveni u dvoboju s Portugalijom, Stojković je odgovorio:

„Što se tiče Milenkovića, on neće biti u timu, koliko znam Veljković nije tu, ali imamo Spajića. Ne moramo mi sa tri da igramo pozadi, možemo i sa četiri. Imamo zamenu za Milenkovića, tako da neće biti problema. Voleo bih naravno u Bakuu da ne primimo gol, trudićemo se da ne jurimo opet rezultat. Fudbal je nepredvidiv, dok ne počne utakmica, ne možete da znate šta vas očekuje. Bićemo spremni za teško gostovanje, čeka nas težak protivnik i neizvesna utakmica. Ali bože moj, ako hoćemo u Katar moramo da pobeđujemo“, poručio je selektor.

Upitan da prokomentariše neočekivani poraz Republike Irske od Luksemburga, i to na svom terenu (0:1), Stojković je stigao i da se našali.

„Što se naših bivših prijatelja Iraca tiče, umorili su se ovde u Beogradu. Previše su trčali, pa nemaju snage. Podsetiću vas da sam pre 10-15 dana poručio da će najteža utakmica biti sa Luksemburgom. Možda su neki pomislili da se šalim, ali sada ćemo ih još bolje analizirati da se ne bismo češali tamo gde nas ne svrbi“.

Fudbalska reprezentacija Srbije koja je lider kvalifikacione A grupe za odlazak na Mundijal u Kataru, putuje u nedelju od 12 časova čarter letom za Baku, gde je u utorak, 30. mart očekuje meč trećeg kola sa Azerbejdžanom.

Posle toga sledi pauza od šest meseci, kvalfikacije se nastavljaju u septembru a „orlove“ očekuje duel sa Luksemburgom 4.9. i Republikom Irskom 7.9.

Prava je šteta što srpski tim u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, nažalost, neće imati podršku Nemanje Matića, fudbalera Mančester junajteda koji je jesenas odlučio da stavi tačku na reprezentativnu karijeru.

O tome, a i drugim gorućim temama u srpskom fudbalu, Matić je nedavno govorio za Sputnjik sport u emisiji „Miljanov korner“.

Piksijevi ratnici se vratili „iz mrtvih“ i remizirali sa šampionom Evrope!

Spektakl Orlova i Portugalije u Beogradu!

Sve je počelo od Hrvata – ispisane nove stranice istorije Srbije! /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala