Pašinjan predložio jačanje zajedničke vojske Rusije i Jermenije

© Foto : MID RF / Uđi u bazu fotografijaPremijer Jermenije Nikol Pašinjan
Premijer Jermenije Nikol Pašinjan - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2021
Pratite nas
Premijer Jermenije Nikol Pašinjan je na sastanku sa stanovnicima jermenske Armavirske oblasti predložio da se razmotri jačanje Združenih snaga vojske Rusije i Jermenije.
„Za nas je prioritet pitanje bezbednosti. Trebalo bi da pronađemo nove formule za suprotstavljanje bezbednosnim pretnjama. Prema mom mišljenju, najvažnija formula su zajedničke jermensko-ruske oružane snage koje već deluju. U predstojećem radu, diskusijama i pregovorima bi trebalo da razmislimo o jačanju snaga kao najvažnijeg elementa za osiguravanje regionalne bezbednosti“, izjavio je Pašinjan.

Međutim, premijer je rekao da to ne znači da Jermenija stalno treba da se sprema za nove ratove.

„Potrebno je da kreiramo povoljnu atmosferu oko Jermenije u regionu. Kako bismo to učinili, moramo da izmenimo svoj pogled na region, a isto to region mora da uradi u pogledu Jermenije“, dodao je.

U skladu sa rusko-jermenskim sporazumom, potpisanim 30. novembra 2016. godine, glavni zadatak Združene grupe oružanih snaga dveju zemalja je pružanje adekvatnog odgovora na oružane napade (agresiju), a takođe i na druge izazove i pretnje koji ugrožavaju bezbednost Rusije i Jermenije.

Zadatak grupe je i pokrivanje kopnenog dela državne granice obe zemlje u utvrđenim granicama nadležnosti, učešće u zaštiti državne granice Rusije i Jermenije u vazdušno-kosmičkom prostoru i  protivvazduhoplovnoj obrani trupa izuzetno važnih objekata obeju država razmeštenih u regionu.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala