Kragujevčani prekinuli dominaciju Hrvata na Jadranu!

© Flickr / Geoff ClarkLopta za vaterpolo - ilustracija
Lopta za vaterpolo - ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2021
Pratite nas
Vaterpolisti kragujevačkog Radničkog novi su prvaci Regionalne lige, pošto su u finalu u Zagrebu pobedili dubrovački Jug rezultatom 14:12 (4:4, 4:3, 3:3, 3:3). Srpski tim prekinuo je posle dugih devet godina dominaciju Hrvata na Jadranu.

Finale između Radničkog i Juga bilo je izuzetno uzbudljivo, napeto, izjednačeno, i Kragujevčani su tek u poslednjih četiri minuta uspeli da „slome“ snažni tim iz Dubrovnika i zasednu na tron.

U pravoj drami u Zagrebu, golove odluke postigli su Miloš Miličić i Strahinja Rašović za veliko slavlje tima iz Šumadije protiv favorizovanog Juga.

​Najefikasniji u taboru srpskog predstavnika bio je Marko Radulović sa četiri pogotka, sledio ga je Filip Janković sa tri, dok se dvaput u strelce upisao Rašović.

S druge strane, kod Dubrovčana su se istakli Loren Fatović i Hrvoje Benić sa po tri gola, dva su postigli Danil Merkulov i Luka Lončar.

Interesantno, ali kaznena ekspedicija iz Kragujevca je kroz dramu rešila i polufinale, s obzirom na to da je u Zagrebu „udavljena“ Mladost, a rezultat je bio 14:13.

Radnički je postao prvi srpski klub koji je posle punih devet godina prekinuo dominaciju hrvatskih klubova na Jadranu.

► Rus se slupao na premijeri, Hamilton upisao 96. pobedu

► „Radije bih propustio Olimpijske igre nego što bih primio vakcinu“

► „Kosovo je Srbija“ – dan kada je Milorad Čavić postao više od sportiste /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala